Diyarbakır'da 'Çocuk Hakları Günü' Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 'Çocuk Hakları Günü' Kutlandı

Diyarbakır\'da \'Çocuk Hakları Günü\' Kutlandı

Diyarbakır Valiliği, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

24.11.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığının katkıları 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, , Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ruken Tanaman, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Hurata katıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde; Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Hasan Tanrıverdi'nin moderatörlüğünde, Hukuk Fakültesinden Yardımcı Doçent Doktor Ömer Ergün, "Hukuksal Çerçevede Çocuk", Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden Sosyal Hizmet Uzmanı Berçem Barut,"Çocuklara Yönelik Kurumsal Hizmetler" ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Kamer Çelebi de "Eğitim ve Çocuk" konularında birer sunum yaptı. 20 Kasım 1989 tarihinde, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 193 ülke tarafından imzalanan ve 54 maddeden oluşan Çocuk Hakları Sözleşmesinden hareketle, Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılından günümüze kadar her yıl 20 Kasım tarihinde Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Çocuk Hakları Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement