Diyarbakır'da Çocuk İstismarı Önlenecek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Çocuk İstismarı Önlenecek

Diyarbakır Valiliği, il genelinde çocukların korunması ve kamu esenliğinin sağlanmasına ilişkin bazı kararlar aldı Kararın ardından, kamu düzenini ve esenliğini bozan çocukların veli, vasi ve kanuni temsilcisine 189 lira ceza uygulanıyor İl Emniyet Müdürü Böğürcü: "Her türlü çocuk istismarının önlenmesi.

17.11.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği, çocuk istismarının önlenmesi için bazı kararlar aldı.

Valilikçe çocuk istismarının önlenmesi için alınan 15 maddelik kararda, çocukların bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimi ile güvenliğinin çok açık ve acımasız şekilde tehlike altında olduğu belirtildi.

Çocukların aileleri ya da başka kişiler tarafından ihmal ve istismar edilmelerinin önlenmesi ve kamu esenliğinin sağlanmasının amaçlandığı belirtilen kararın, bu çocukları ihmal ve istismar eden gerçek ve tüzel kişileri kapsadığı bildirildi.

Okullardaki eğitim ve öğretimi engelleyen, boykot veya protesto eylemlerine katılan çocukların bu tür eylemlerde bulunmasını velilerin önlemekle yükümlü olduğu kaydedilen kararda, şöyle denildi:

"Kamu düzenini bozan ve sosyal hayatın akışına mani olan eylem ve davranış sergileyerek kamu görevlileri ve kolluk kuvvetlerinin hizmet vermesini aksatan, toplumun ve bireylerin güvenlik algısını zedeleyerek panik ve korku uyandıran, ekonomik ve çalışma hayatının normal akışının aksamasına neden olan fiil ve hareketlerde bulunan çocukların veli ya da vasisi, çocuklarının bu tür eylemlerde bulunmasını önlemekle yükümlüdür."

226 kişiye uygulandı

İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, konuyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine çocukların korunması ve kamu esenliğinin sağlanmasına ilişkin alınan kararın uygulamaya geçirildiğini söyledi.

Bugüne kadar 226 çocuğun velisi hakkında işlem yapıldığını ifade eden Böğürcü, "Çocuğun üçüncü kez istismarı durumunda ceza uygulanıyor. Birinci ve ikinci istismarda ceza verilmiyor. Bununla, her türlü çocuk istismarının önlenmesi hedefleniyor" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Çocuk İstismarı Önlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement