Diyarbakır'da Davulcuların Harçlık Kavgası: 5 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Davulcuların Harçlık Kavgası: 5 Yaralı

Diyarbakır'da ramazan davulcularının silahlı harçlık kavgasında bir davulcu ve olayla ilgisi olmayan 4 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı.

12.07.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Ramazan davulcularının silahlı harçlık kavgasında 5 kişi yaralandı. Savaş alanına dönen bölgede birçok ev ve işyeri de kurşunlar isabet ederken, vatandaşlar iftar sonrası karşılaştıkları olayın şokunu yaşadı.

ORTALIK SAVAŞ ALANI

Edinilen bilgilere göre olay, saat 20.30 sıralarında Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi ile 5 Nisan Mahallesi arasında Dörtyol semtinde yaşandı. Dörtyol'da bulunan Nükhet Coşkun Akyol Caddesi üzerinde bulunan kıraathanede oturan bir grup ramazan davulcusu, bir anda Fatih Mahallesi yönünden gelen grup ile tartışma dahi yaşamadan silahlı kavgaya tutuştu. Mermilerin havada uçuştuğu olayda, çevrede bulunan vatandaşlarda sağa sola kaçışırken, davulculardan biri ayağından yaralandı. Silahlı kavga eden gruplar, polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle ara sokaklara kaçtı.

TOPALLAYARAK OLAY YERİNDE KAÇTI

Çatışmanın polisin müdahalesiyle son bulması üzerine, vatandaşlar havada uçuşan kurşunlardan dolayı yaralanan olup olmadığını kontrol etti. Olayla ilgisi bulunmayan çevredeki bir esnaf ile yoldan geçmeye çalışan biri kadın 3 kişi de yaralanırken, ayağından yaralanan davulcu topallayan ayağına rağmen olay yerinden kaçtı. Kimi ayağından kimi kolundan kimi sırtından yaralanan diğer yaralılar ise, olay yerine gelen ambulanslar ile çeşitli hastanelere kaldırılıp tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

SİLAHLI KAVGA DAVUL ÇALMA HARÇLIĞI YÜZENDEN ÇIKTI

Olayın, Fatih Mahallesinde Ramazan davulcusu olan grup, karşı mahallenin Ramazan davulcuları tarafından kendi mahallelerinde evleri gezerek, kendilerinin alması gereken bahşişi topladıklarını ileri sürmeleri üzerine çıktığı iddia edildi. Polis olay bölgesinde yaptığı incelemede çok sayıda boş kovan elde ederken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Davulcuların Harçlık Kavgası: 5 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement