Diyarbakır'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Diyarbakır\'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Diyarbakır’da darbe girişime karşı meydanları boş bırakmayan vatandaşlar tarafından 15 Temmuz akşamı başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

18.07.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da darbe girişime karşı meydanları boş bırakmayan vatandaşlar tarafından 15 Temmuz akşamı başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan demokrasi nöbetine katılanlara destek veren ve vatandaşlarla birlikte nöbet tutan Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kanlarının son damlasına kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Vatandaşlarla birlikte Türk bayrağı sallayarak nöbet tutan Kikizade, hiç bir gücün iradelerine müdahale etmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Gerekirse aylarca meydanlarda demokrasi nöbeti tutacaklarını belirten Kikizade, kendini bilmez bazı gurupların devletin asıl sahibi olan milletin iradesini hiçe saymak için darbe girişiminde bulunduğunu açıkladı. Kikizade, "Milletimiz kendi bağrından çıkan liderine sahip çıkarak darbe yapmak isteyenlere büyük darbe vurdu. Bu millet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Turgut Özal, Menderes gibi harcatmayacaktır. Milletimiz ne kadar asil olduğunu darbeye verdikleri karşılıkla göstermiştir. Öncelikle milletimizin kahraman, cesur ülkesini, istiklalini, milli iradeyi koruma yönünde ortaya koyduğu iradeyi takdirle şükranla karşılıyor ve tüm milletimizin her bir ferdine yürekten teşekkür ediyorum. Bu kalkışma Cumhurbaşkanımız, Başkumandanımız Recep Tayip Erdoğan'ın, tüm milletimizin her bir ferdine, gün bu gündür milli iradeyi korumak için, istiklalimizi korumak için ülkemizin ve milletimizin geleceğini karanlıklar altına almak isteyen hainlere karşı durmak için sokağa, meydanlara çağrısı sonucunda her bir ferdimiz, her bir kahramanımız, yüreğiyle canıyla kanıyla evet gün bugünse, 'mesele vatansa gerisi teferruattır' anlayışıyla sokaklara dökülmüştür. Canı pahasına dökülmüş kanı pahasına dökülmüş, şehit olmak için dökülmüş, tankların üzerine çıkmış, göklerden hain cuntanın mermileri yeri tararken, onlar göğüslerini siper etmiştir. Ülkesine ve milletine bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin neferleriyle emniyet güçlerimizi karşı karşıya getirmeye çalışan hain planı da bozarak ikisi arasına girmek suretiyle bu hain planı da yok etmiş göğsüyle imanıyla darbeyi de püskürtmüş, söndürmüştü. Darbe girişimi püskürtüldükten sonra meydanlarda başlatılan demokrasi nöbetini halkımızla birlikte tutuyoruz. Bu nöbetimiz hayat normalleşene kadar devam edecektir" dedi.

Demokrasi nöbetine katılanlar zaman zaman araç konvoyları oluşturup Türk bayrakları ile şehir turu da atıyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement