Diyarbakır'da Din Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Din Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak Din Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

30.04.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak Din Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

Bağlar ilçesinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, temeli atılan din merkezinin medrese gibi halka hizmet edeceğini söyledi.

Kürt tarihinde medreselerin son derece önemli olduğunu vurgulayan Kışanak, "Medreselerimiz toplumsal değerlerimizi, dilimizi, kültürümüzü yeniden öğrendiğimiz mekanlardı. Belediye olarak bize düşen halkın öz yönetimi olarak yeniden bu değerlerimizi üretilebileceği mekanları imkanları sunmaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç de proje bedeli 1 milyon 213 bin 900 lira olan merkezin, bin 860 metre karelik alana yapılacağını belirterek, merkezde kadın ve erkek taziye evi, yemekhane, misafirhane, mescit ve idari tesislerin bulunacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kışanak ve HDP'nin Diyarbakır milletvekili adayları merkezin temelini attı.

- "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kapısı herkese açıktır"

Kışanak, törenin ardından gazetecilerin, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile yapılan görüşmeye ilişkin sorusu üzerine, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kapısı Cumhurbaşkanına da Başbakana da gazetecilere de basın mensubu temsilcilerine de misafirlere de inanç gruplarının temsilcilerine de herkese açıktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Din Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement