Diyarbakır'da DTK'nin 7. Olağan Genel Kurul Kongresi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da DTK'nin 7. Olağan Genel Kurul Kongresi

Diyarbakır\'da DTK\'nin 7. Olağan Genel Kurul Kongresi

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, DTK hazırlık komisyonu yaptığı çalışmalar neticesinde 6 7 Eylül'de DTK'nın delegelerini seçerek meclisini oluşturacağını söyledi.

16.08.2014 16:03  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, DTK hazırlık komisyonu yaptığı çalışmalar neticesinde 6-7 Eylül'de DTK'nın delegelerini seçerek meclisini oluşturacağını söyledi.

Türk, beraberinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve Emine Ayna ile kongre öncesinde DTK il binasında basın toplantısı düzenledi.

DTK'nin halkın beklentilerine yanıt verecek bir yapılanmaya gideceğini belirten Türk, Kürt halkının karşı karşıya kaldığı tehlikelere karşı ortak bir mücadele zemininin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırmaya dönük saldırıların da yoğun bir şekilde yaşandığını savunan Türk, "Tam da bu süreçte uluslararası güçlerin büyüttüğü, geliştirdiği ve canavarlaştırdığı IŞİD saldırısıyla karşı karşıyadır. Kobane, Afrin ve Cizire ve Şengal'de Kürtlerin bu kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik bir saldırının olduğunu görüyoruz. Başından beri bu gelişmeleri ciddi bir şekilde Türkiye'nin ve dünyanın gündemine getirdik" dedi.

Türk, çetecilerin bu saldırılarının sadece Kürt halkının değil, bütün halkların geleceğini karartabilecek bir güç olduğunu kaydetti.

Genel kurul için hazırlık komisyonunun çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdürdüğünü dile getiren Türk, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Delegelerimizin yüzde 60'ını kent meclisleri, kent meclislerinin olmadığı yerde halkın sandık başına giderek seçmesiyle belirlenecek. Kadın erkek eşitliğini esas alan bir delegasyon ve meclis anlayışını egemen kılacağız. Biz Kürdistan'da örgütlü bir yapımızı oluşturarak, bugün özgürlük ve demokrasi mücadelemize katkı sunabiliriz. DTK bu anlayış ve ruhla örgütlülüğünü yaratacak ve demokratik özgür yaşamı inşa etme çalışmalarını sürdürecektir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da DTK'nin 7. Olağan Genel Kurul Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement