Diyarbakır'da Eğitim Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Eğitim Şehitleri Anıldı

Diyarbakır'da, 3 Ocak 2008 tarihinde dershane önünde meydan gelen patlamada hayatını kaybeden 7 kişi düzenlenen törenle anıldı.

03.01.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde bir dershanenin önünde meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi için, iki ayrı törenle anıldı.

Etkinlikte patlamanın yaşandığı bölgeye vatandaşlar tarafından karanfiller bırakılırken, Cahit Sıtkı Tarancı Merkezindeki etkinliğe Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK'lar ve çok sayıda katılımcı katıldı. Programda olay slayt eşliğinde gösterilirken, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

GEREKEN DERSLERİ ÇIKARMAK LAZIM

Burada bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, tarih sayfalarına bakarak dersler çıkarmak gerektiğini kaydederek, "Tarih milletin hatıra defteridir. Zaman zaman o hatıra defterini açarak, sayfalara bakarak, çıkarmamız gereken dersleri çıkarmak gerekir. Geçmişte yaptıklarımızla gurur duymak, yapılan yanlışları telafi etmek ve gelecekte bize ışık tutmak için davranmak gerekir. Bugün yapılan acılarımızı tazelemek için değil de geçmişte yaşadığımız sıkıntıları, yaşadığımız dertleri, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları görüp bundan sonraki dönemde bunları çekmemek içindir" dedi.

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihindeki patlamada dershane öğrencileri Eren Şahin, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ve Diyarbakır Adliyesi çalışanı Cengiz Kaya hayatını kaybetmiş, 30'u asker 67 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Eğitim Şehitleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement