Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü

Diyarbakır'da F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçağın düşmesinden önce otomatik fırlatma sistemini kullanan bayan pilotun kurtulduğu öğrenildi.

02.09.2014 17:42  Güncelleme: 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki bayan pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

PİSTE ÇAKILDI

Kaza, dün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada motoru alev aldı. Uçaktaki bayan pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

PİLOTUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Düşen F-16 savaş uçağı pilotunun Yüzbaşı Burcu Arpacı olduğu öğrenilirken Arpacı'nın eşi Fatih Arpacı'da pilot ve bir de kızları var.

OKYANUSU GEÇEN İLK KADIN PİLOT

1981’de Sivas’ta doğan, evli ve üç yaşında bir kızı olan Arpacı, Atlantik Okyanusu’nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu. 2011’de VATAN’a konuşan Arpacı şunları söylemişti:

"F-16 eğitimi için Ankara’ya Akıncı Üssü’ne gittim. Önce arkamı dönüp kaçmak istedim. F-16’yla uçma zamanı geldi. Yıllardır hayalini kurduğum, önünden geçerken iç geçirdiğim F-16’nın kokpitine oturacaktım artık. Uyudum. Sabah oldu, uçağa yaklaştım. O bir F-16. Kontrolleri yaptık. Kalbim hızla çarpmaya başladı. Kokpite oturdum. Bir nefes aldım. F-16’daydım."

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA VAR

Genelkurmay Başkanlığı düşen savaş uçağı F-16 ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay, "Uçağın düşüş nedeni henüz belirlenemedi. Paraşütle atlayan pilotun sağlık durumu iyi." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır\'da F-16 Savaş Uçağı Düştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • byzade: burda o şanlı askerlere laf atanlar uludereden utanın tek bomba tek uçak 30 vatan hayini öldü daha ne konusuyorsunuz 35 25 Yanıtla
  • süleyman çalpan: allah korudu 39 4 Yanıtla
  • vanlı: Bakıyorumda bu Türkmenistan ve İran göçmeni Türkler yine horozluk yapmaya başlamışlar. Biride diyor ki Diyarbakır'ın tam ortasına düşseydi keşke diyor. 300 yıl Kürdistan'a başkentlik yapmış Amed'e ettiği lafa bak sen Asyalı göçmenin. Ne olsun Kürt halkı iyi ve temiz kalpli olduğu için Çin taarruzundan kaçan türklere yardım edip kapıları açtı. Bilseydik bizde Çin Seddine benzer bişey yapardık hiç başımıza bela olmazdız. 13 30 Yanıtla
  • Pars: Büsürü çoban toplanmış diyor kadından pilot olur mu asıl sizden bir halt olmaz 28 4 Yanıtla
  • Alien: yolcu uçağıyla çarpışsa daha güzel bir görüntü ortaya çıkardı :-) 4 25 Yanıtla
  • reis: Cana gelen mala gelsin pilotun sıhhatiniz yerinde gerisi teferruattır 24 4 Yanıtla
  • ergin küz: Belkide işid düşurmusturO Şaka bir yana kadin kullandi diye düştü soylemi aptalcadir tamamen bilgisayar destekli bir teknoloji öyle kara düzen uçurabilecegin bir ucak degil bilgisayar arizalandimi f16 yi kurtaracak babayigit yok burdan bayan pilotumuza gecmis olsun diyoruz umarim genelkurmay pilotumuzu geri hizmetealmaz oyle kolay yetismiyorlar arizalandi dustu hepsi bu 9 10 Yanıtla
  • byzade: bu ülke türkündür bu ülkede yaşayacaksan adam gibi çalışacaksın hırsızlık yapmayacaksın kaçak kullanmayacaksın istihbarat ajanlarına ülkenin bilgilerini satmayacaksın bunların hepsini yapanın bu ülkede yaşamaya hakkı yoktur . . . ölenlerin hepsi kaçakçıydı ve hepside pkk savunuyordu müstehaktır . !! 0 0
  • vanlı: Dümbelekler biz ezelden beri buradayız. Eserlerimiz , eğitim dilimiz hep Arapçaydı , onun dışında Kürtçe konuşuyorduk. Buraya hakim olan bütün medeniyetlerde Kürdistan eyaleti olarak yaşadık. Abbasilerin ve Urartuların kaybaklarında Kürdistan yöresini görürsünüz. Evliyalar alimler çıkarmış amacı savaş olmayan bir milletiz . Takii siz bu coğrafyaya Çinlilerde kaçıp gelene kadar. 0 0
  • vanlı: Erivan'a senin yaşın kadar gitmişimdir Viran. Dediklerin 3 yaşındaki çocuk mantığı gibi. Ermenileri türkleştirmeye çalıştınız ve sonucunda türkleri ve kürtleri katletmeye başladılar . Sonra hepsi gönderildi o ayrı bir konu. Senin düzenine uymuyorum kimin kimi yok edeceği belli olmaz asyalı züppe seni. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek
    14:20 Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek

    Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, eski CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat ödemesine karar verdi. Özkoç, tazminat ve fer'ileri birlikte 122 bin 448 lira ödeyecek.

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement