Diyarbakır'da Facia Son Anda Önlendi! 145 Kiloluk Bomba İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önlendi! 145 Kiloluk Bomba İmha Edildi

Diyarbakır\'da Facia Son Anda Önlendi! 145 Kiloluk Bomba İmha Edildi

Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından bir menfeze döşenen ve 4 büyük mutfak tüpü ile desteklenmiş 145 kilogram patlayıcı bulunan uzaktan kumandalı bomba imha edildi.

01.08.2015 16:09  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından bir menfeze döşenen ve 4 büyük mutfak tüpü ile desteklenmiş 145 kilogram patlayıcı bulunan uzaktan kumandalı bomba güvenlik kuvvetlerinin dikkati sonucu ele geçirilerek imha edildi.

ASKERİ ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLATILACAKTI

Patlaması halinde mayına karşı korunaklı olarak bilinen 'Kirpi' ismi verilen askeri zırhlı aracı imha edip, içindeki personeli öldürecek şekilde tahrip gücü yüksek olan bombanın askeri araç geçişi sırasında patlatılmasının planlandığının tahmin edildiği belirtildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Silvan ilçesi Silvan Barajı'na giden Boyunlu köy yolu üzerinde fark edilen bomba çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra bölgeye çağırılan bomba imha uzmanları tarafından ilk incelemesi yapılarak olay yerinde imha edildi. Birbiriyle bağlantılı olan 4 büyük mutfak tüpünü ayıran uzmanlar daha sonra bombayı imha etti.

BÜYÜK FACİA ÖNLENDİ

Silvan polisinin dikkati üzerine bombanın fark edilmesi ile büyük bir facia önlendiğini belirten yetkililer, bombanın patlatılması durumunda zırhlı araçların bile imha edilebilecek güçte olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Facia Son Anda Önlendi! 145 Kiloluk Bomba İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (61)

  • Kamil: O.COCUKLARİ... 81 61 Yanıtla
  • cCc ALP_ER cCc : ALLAHIM BU HAYİN KAFİRLERE FIRSAT VERME BOMBALARI ELLERİNDE PATLASIN İNŞALLAH. 79 12 Yanıtla
  • Yozgat: Yalan dolan kendin pişir kendi ye hesabı akp oyunu 5 62 Yanıtla
  • cnn: Akil heyeti geliyomus onlar imha eder..siz zahmet etmeyin..deli kadir imha eder... 34 18 Yanıtla
  • Vatan: Hiçbir vatan evladı operasyonları eleştirmemeli zaman askere polise destek olma zamanı bu iş ya bitecek yada bitecek hdpkk bitmeden ülkeye rahat yok bunu herkes böyle bilsin 50 2 Yanıtla
  • adalet: Yakaladiginiz pkklilari uzerine oturtun ve havaya ucurun. Kisasa kisas. 38 7 Yanıtla
  • önemli: Allah polisimizin, askerimizin koruyucusu olsun 39 2 Yanıtla
  • Polat alemdar: Kurt halki kendini satiyor Adam gibi durmuyor herkes kurtleri satin alabiliyor. Sadece Fiat artirmak yetiyor arap halki ayni butun dunya arap halki ustûnde oyun oynuyor cunku satiliyorlar turkiyede kurtler ustune oyun bende kurdum kimse yalan demesinn hepsini biliyorum erdogan gibi bir adama sahip cikmiyorsan fiatini artirmislardir erdoganin kurtlere verdigîini kimse vermedi erdogan turklerede verdi yani turkiye dedi erdogan ama bakiyorum bos 26 11 Yanıtla
  • ferit.: O bombalari patlatmis gibi allah katinda lanetlendiniz.haberiniz olsun.ameller niyetlere goredir.. 32 1 Yanıtla
  • Yeşil vadi: Onun bunun evlatları 28 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Osmaneli Anaokulu Öğrencileri ve Velileri Tarafından Hazırlanan Açık Hava Sergisi Büyük İlgi Gördü
    14:41 Osmaneli Anaokulu Öğrencileri ve Velileri Tarafından Hazırlanan Açık Hava Sergisi Büyük İlgi Gördü

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında, Osmaneli Anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan açık hava sergisi büyük ilgi gördü.

  • Diyarbakır'da DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyelerine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı
    14:39 Diyarbakır'da DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyelerine operasyon: 15 kişi gözaltına alındı

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri, belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda DEM Parti yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyeleri de dahil olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

  • Antalya'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı
    14:37 Antalya'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Operasyonda 1 milyon 515 bin boş makaron, 8 bin 140 puro, sahte bandroller, elektronik sigaralar, güneş gözlükleri, kaçak tütün, 5 kaçak cep telefonu, 2 sigara sarma makinesi ve 8 bin 245 litre sahte alkol ele geçirildi. 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi
    14:35 Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Muhittin Böcek'in açıklamalarını eleştirdi

    Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Alanyaspor tesisleri ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Çavuşoğlu, Böcek'in tesislerin bitirilememesi nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi ve taraftar gruplarının paylaşımlarının kendisini üzdüğünü belirtti. Ayrıca, Böcek'in tesislerin yapımını seçim sonuçlarına bağladığını ifade etti. Çavuşoğlu, Alanyaspor'un maç yaptığı stadın devlet tarafından yapıldığını ve tesislerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Böcek'in otobüs ve şoför maaşları konusundaki bilgi eksikliğini eleştirdi ve herkesin başkanı olduğunu söyledi.

  • Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem
    14:34 Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 milyon 515 bin dolu makaron, 8 bin 245 litre sahte alkol, 8 bin 140 adet gümrük kaçağı puro ve daha birçok kaçak mal ele geçirildi. Toplamda 14 şahıs hakkında kaçakçılık suçundan adli işlem yapıldı.

  • Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası
    14:33 Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası

    Gaziosmanpaşa'da yaşanan trafik kavgasına karışan minibüs şoförü ve otomobil sürücüsüne toplam 7 bin 129 lira idari para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve olayın 17 Mart'ta Cebeci Caddesi'nde gerçekleştiğini tespit etti. Minibüs şoförüne 6 bin 439 lira ceza uygulanırken, otomobil sürücüsüne ise 690 lira ceza yazıldı.

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir
    14:31 Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir

    Samsung Galaxy Z Fold 6 modelinin fiyatı hakkında çıkan iddialara göre, daha düşük fiyatlı bir versiyonun da sunulabileceği belirtiliyor. Bu versiyonun, daha düşük seviyede özelliklere sahip olması bekleniyor.

  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement