Diyarbakır'da Faciadan Dönüldü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Faciadan Dönüldü

Diyarbakır\'da Faciadan Dönüldü

Silvan'da 70 kilogram patlayıcı bulan güvenlik güçleri olası bir faciayı son anda önledi.

26.05.2012 17:12  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı devam eden Silvan Barajı'nda güvenlik önlemi alan askerlere yönelik yola döşenen 70 kilo ağırlığındaki patlayıcılar son anda fark edildi. İmha edilen patlayıcıların el yapımı olduğu, 2 yağ tenekesine bırakıldığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi Bablas Mahallesi ile Silvan Barajı Üs Bölgesi arasında güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, bugün saat 06.00 sıralarında yaptıkları yol kontrollerinde yola mayın döşendiğini belirledi. Bomba imha ekiplerinin yaptığı müdahale sonucu imha edilen patlayıcıların yapılan incelemesinde 18 kiloluk 2 yağ tenekesine sıkıştırılmış 70 kilo ağırlığında basma düzenekli el yapımı bomba olduğu tespit edildi.

Facianın önlendiği olay sonrası Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı yazılı açıklamada, halk ve yöreye büyük istihdam sağlayacak Silvan Barajı'nın yapımının enrgellenmesine yönelik PKK terör örgütünün kanlı eylem planlarının devam ettiğini söyledi. Silvan Barajı'nın yapımına ve güvenliğini sağlamakla görevli personele yönelik bomba ve düzeneğinin son anda fark edildiğini belirten Vali Mustafa Toprak yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Bomba ve düzeneği etkisiz hale getirilerek bir facia son anda önlenmiş oldu. Diyarbakır İli Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi Bablas Mahallesi ile Silvan Baraj Üs Bölgesi arasında kalan bölgede, 26 Mayıs 2012 günü saat 06.00 sıralarında yol emniyetini sağlamak maksadıyla bölgede görevli güvenlik birimlerince yapılan yol kontrolleri sonrasında yol üzerinde el yapımı patlayıcı maddenin bulunduğu bildirilmiştir. Olayın öğrenilmesi üzerine; patlayıcı maddenin yerinde tespiti ve imhası için 26 Mayıs 2012 günü saat: 08.00 den itibaren, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca patlayıcı madde imha unsuru, olay yeri inceleme timi ve 2 mayın köpek timi olay yerine intikal etmiş ve yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yukarıda belirtilen Bablas Mahallesi'nde, Silvan Baraj Üs Bölgesine giden yol üzerinde patlayıcı madde tespit edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı güvenlik birimlerince 26.05.2012 günü saat 11.00 sularında el yapımı patlayıcı madde olduğu değerlendirilen madde imha edilmiş ve patlama neticesinde bu maddenin basma düzeneği anahtarı olduğu, esas patlayıcının da anahtara 2 metre mesafede hemen yolun bitiminde yan yana yerleştirilmiş 2 adet 18 kilogramlık yağ tenekesi içerisine sıkıştırılmış, takribi 70 kilo ağırlığında basma düzenekli el yapımı patlayıcı olduğu tespit edilmiştir. Patlayıcı, emniyetli bir bölgeye götürülerek patlatılmış ve patlama neticesinde 1 metre derinliğinde 3 metre genişliğinde patlama krateri oluşmuştur. Patlama sonrası alınan numuneler kriminal laboratuara gönderilmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Faciadan Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Afyonkarahisar'da silahlı tehdit suçundan aranan şahıs yakalandı
    12:28 Afyonkarahisar'da silahlı tehdit suçundan aranan şahıs yakalandı

    Afyonkarahisar'da birden fazla kişi ile silahlı tehdit suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile aranan S.Ç., polis tarafından yakalandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda şahıs gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Advertisement