Diyarbakır'da FETÖ'dan 412 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da FETÖ'dan 412 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır\'da FETÖ\'dan 412 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da FETÖ'dan bin 147 kişi hakkında yasal işlem yapılırken bunlardan 412'si tutuklandı, 318 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

23.08.2016 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmalarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Cumhuriyet Başsavcısının koordinatörlüğünde 4 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 12 Cumhuriyet Savcısı ile birlikte Türk Ceza Kanunu'nun 309. Maddesinde düzenlenen Anayasayı İhlal, 312. Maddesinde düzenlenen Hükümete Karşı İsyan ve 314/2 maddesinde düzenlenen Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlarından darbe teşebbüsünün yapıldığı 15 Temmuz 2016 tarihi itibari ile aralarında hakim, cumhuriyet savcısı ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 91 kişi hakkında yasal işlem başlatılmış, 54 kişi tutuklanmış, 24 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 12 kişi ise serbest bırakılmıştır" denildi.

Aralarında tümgeneral, tuğgeneral, korgeneral, general, askeri hakim savcı, albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen, astsubay ve uzman çavuşların da aralarında bulunduğu 259 askeri personel hakkında yasal işlem başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"60 kişi tutuklanmış, 42 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 149 kişi ise serbest bırakılmıştır. 1 kişi hakkında yakalanmasına yönelik karar çıkartılmış olup, 7 kişinin ise Kolluk işlemleri devam etmektedir. Vali yardımcısı, kaymakam, kaymakam adayının da aralarında bulunduğu 8 mülki idare amiri hakkında yasal işlem başlatılmış olup, 4 kişi tutuklanmış, 3 kişi hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiş, 1 kişinin ise Kolluk işlemleri devam etmektedir. Emniyet müdürü, emniyet müdür yardımcısı, emniyet amiri, başkomiser/komiser, komiser yardımcısı, polis memuru ve diğer personellerin de aralarında bulunduğu 326 emniyet görevlisi hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Bunlardan 161 kişi tutuklanmış, 41 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 4 kişi serbest bırakılmış olup, 23 kişi hakkında yakalama kararı verilmiş 2 kişi hakkında ise kolluk işlemleri devam etmekte olup, 95 kişi hakkında ise gözaltı kararı verilmiştir."

128 üniversite görevlisi hakkında yasal işlem başlatıldığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunlardan 37 kişi tutuklanmış, 56 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 28 kişi serbest bırakılmış olup, 7 kişi hakkında yakalama kararı verilmiştir. İdare memuru, sayman, öğretmen, sosyal çalışmacı, infaz koruma memuru, cezaevi katibi, şoför, teknisyenin de aralarında bulunduğu 51 ceza infaz kurumları/denetimli serbestlik personelleri hakkında yasal işlem başlatılmış olup, 3 kişi tutuklanmış, 21 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi hakkında yakalama kararı verilmiş, 26 kişinin ise kolluk işlemleri devam etmektedir. Öğretmen, şube müdürü, memur, doktor, eczacı, teknik personel, memur'un da aralarında bulunduğu milli eğitim sağlık ve diğer kamu çalışanı olan 29 kişi hakkında yasal işlem başlatılmış olup, 11 kişi tutuklanmış, 15 kişi hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiş, 3 kişi ise serbest bırakılmıştır. İlçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 216 kamu görevlisi ve vatandaş hakkında yasal işlem başlatılmış olup, 65 kişi tutuklanmış, 95 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 15 kişi serbest bırakılmış olup, 19 kişi hakkında yakalama kararı verilmiş, 22 kişinin ise kolluk işlemleri devam etmektedir. İşadamı, esnaf, gazeteci, avukat, okul/yurt öğretmeni, öğrenci, serbest meslek, emekli memurun da aralarında bulunduğu kamu çalışanları dışında olan 39 kişi hakkında yasal işlem başlatılmış, 17 kişi tutuklanmış, 20 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi serbest bırakılmış olup, 1 kişi hakkında ise kolluk işlemleri devam etmektedir. Soruşturmalar kapsamında genel olarak 1147 kişi hakkında yasal işlem başlatılmış, 412 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiş, 318 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı verilmiştir. 63 kişi hakkında yakalama kararı verilmiş olup, 200 kişi serbest bırakılmış olup, 59 kişinin ise halen kolluk işlemleri devam etmekte olup, 95 kişi hakkında da gözaltı kararı verilmiştir" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da FETÖ'dan 412 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement