Diyarbakır'da Göstericiler İtfaiye Aracını Barikat Olarak Kullandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Göstericiler İtfaiye Aracını Barikat Olarak Kullandı

Diyarbakır\'da Göstericiler İtfaiye Aracını Barikat Olarak Kullandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olaylar sonrası Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde havanın kararmasıyla birlikte olaylar tekrar başladı.

07.09.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan olaylar sonrası Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde havanın kararmasıyla birlikte olaylar tekrar başladı. Bağlar ilçesinde yangın ihbarı için bölgeye giden itfaiye aracı göstericiler tarafından anahtarı alınarak barikat olarak kullanıldı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün sabaha karşı yapılan operasyonda 2 polis şehit olurken, 3 polis yaralandı, ilçeye bağlı 15 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ilanının ardından kentin Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde toplanan yüzü maskeli göstericiler havanın kararmasıyla birlikte ana caddeler üzerinde ateş yakarak bölgeye gelen polise ses bombası ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, havaya ateş ederek göstericileri dağıtırken yollarda yakılan ateşler toma yardımıyla söndürüldü.

Olayların sürdüğü Bağlar ilçesi Gürsel caddesi Yanık köşk semtinde bir yangın ihbarı için bölgeye giden büyükşehir belediyesine ait itfaiye aracı olayların ortasında kalırken göstericiler itfaiye erini indirerek araca el koyup sokak ortasında barikat olarak kullandıkları görüldü.

Bir süre olay yerinde kalan itfaiye aracı olayların son bulmasının ardından yedek anahtarı getirilerek bölgeden kaldırılırken kentin dört bir yanından yer yer silah sesleri gelmeye devam ediyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Göstericiler İtfaiye Aracını Barikat Olarak Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement