Diyarbakır'da Hastalar Bayramda da Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Hastalar Bayramda da Unutulmadı

Diyarbakır\'da Hastalar Bayramda da Unutulmadı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, bayram boyunca 6 hastayı evinde ziyaret etti.

24.10.2013 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması için kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi bayramda hastalarını ziyaret etti. Birim ziyaret sırasında tedaviyi de ihmal etmedi.

HASTALAR EKİPLERİ GÖRÜNCE ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ

Moral ve motivasyonu yüksek tutulması gereken ve parapleji, hemipleji, alzheimer, felç, kalça çıkığı, terminal dönem palyatif bakımı ve KOAH gibi hastalıklar nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan hastalar ve yakınları bayram günü karşılarında sağlık ekiplerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Pansuman ve ilaç tedavileri de yapılan hastalar; Murat Kazan, Mehmet Oktay, Zümrete Koyun bayramda dahi sağlık hizmetlerini aksatmayan birim ekibine teşekkür etti.

TAKDİRE ŞAYAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu bayramda özellikle yaşlı ve hastaların ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti. Kurtoğlu: "Yatağa bağlı hastalar bayramda da tedaviye ihtiyaç duyuyorlar. Evde bakım demek hastaya ve aileye gerekli sosyal ve psikolojik desteği de sağlayabilmektir. Bu desteğin sağlanabilmesi için öncelikle hasta ve görevli ekip arasında kuvvetli bir iletişim gereklidir. Bu bayram ziyareti hasta-doktor ilişkisinin kuvvetlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Her zaman yatağa bağlı çevreyle ilişiği büyük ölçüde kesilmiş insanlar bir sese bir nefese daha çok ihtiyaç duyarlar. İnce bir düşünce ile bayramda hastalarını ziyaret eden ekibin bu örnek davranışı takdire şayandır" dedi.

BİN 50 HASTAYA EVİNDE TEDAVİ

3 doktor, 2 hemşire, 2 sağlık memuru, 1 veri hazırlama ve kontrol işetmeni ve 2 şoförün bulunduğu 10 kişilik bir ekibe sahip DEAH Evde Sağlık Hizmetleri Birimi gezici bir hastane gibi rutin ve aktif olarak haftada 558 hastaya hizmet veriyor. Ayrıca ekip bu güne kadar bin 50 hastaya da evinde tedavi imkânı sundu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Hastalar Bayramda da Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement