Diyarbakır'da Hastalara Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Hastalara Evde Bakım Hizmeti

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ekipleri bayram süresince hastaları evinde ziyaret ederek bakımlarını yaptı

24.10.2013 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH)  Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ekipleri bayram süresince hastaları evinde ziyaret ederek bakımlarını yaptı.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği basın biriminden yapılan açıklamaya göre, evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması için kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, bayramda hastaları ziyaret ederek, tedavilerini de yaptı.

Moral ve motivasyonun yüksek tutulması gereken ve parapleji, hemipleji, alzheimer, felç, kalça çıkığı, terminal dönem palyatif bakımı ve KOAH gibi hastalıklar nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan hastalar ve yakınları bayram günü karşılarında sağlık ekiplerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Pansuman ve ilaç tedavileri de yapılan hastalar, Murat Kazan, Mehmet Oktay, Zümrete Koyun bayramda da sağlık hizmetlerini aksatmayan birim ekibine teşekkür etti.

Genel Sekreter Muhammet Güzel Kurtoğlu da bayramda özellikle yaşlı ve hastaların ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti.

Yatağa bağlı hastaların bayramda da tedaviye ihtiyaç duyduklarını belirten Kurtoğlu, şunları söyledi:

"Evde bakım demek hastaya ve aileye gerekli sosyal ve psikolojik desteği de sağlayabilmektir. Bu desteğin sağlanabilmesi için öncelikle hasta ve görevli ekip arasında kuvvetli bir iletişim gereklidir. Bu bayram ziyareti hasta-doktor ilişkisinin kuvvetlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Her zaman yatağa bağlı çevreyle ilişiği büyük ölçüde kesilmiş insanlar bir sese bir nefese daha çok ihtiyaç duyarlar. İnce bir düşünce ile bayramda hastalarını ziyaret eden ekibin bu örnek davranışı takdire şayandır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Hastalara Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement