Diyarbakır'da "Hazreti Peygamberin İzinde" Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da "Hazreti Peygamberin İzinde" Konulu Bilgi Yarışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Okul tabelasından detay Sınava giren öğrencilerin sınav ve okudukları kitap hakkında ki konuşmaları Öğrencilerden detaylar Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen'in açıklamaları Diyarbakır'da "Hazreti Peygamberin İzinde" konulu bilgi yarışması Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından verilecek, ilk 21 öğrenci Umre ile ödüllendirilecek -İl Müftüsü İşliyen: "Cenab-ı Hak'tan idrak etmekte olduğumuz bu mübarek zaman diliminin dünyamız, Türkiye'miz, ilimiz, nefsimiz, evimiz ve insanımız hakkında hayırlara vesile olmasını diliyorum" "Üç aylar öyle bir zamanda yetişti ki insanların kavgadan, şiddetten, birbirlerini ötekileştirmekten, merhametle ve şefkatle muameleye zaman bulamadıkları bir dönemde üç ayların manevi iklimine girmiş bulunuyoruz" Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, liseler arası "Hazreti Peygamberin İzinde" konulu bilgi yarışması düzenlendi.

06.04.2016 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Okul tabelasından detay

Sınava giren öğrencilerin sınav ve okudukları kitap hakkında ki konuşmaları

Öğrencilerden detaylar

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen'in açıklamaları Diyarbakır'da "Hazreti Peygamberin İzinde" konulu bilgi yarışması

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından verilecek, ilk 21 öğrenci Umre ile ödüllendirilecek

-İl Müftüsü İşliyen:

"Cenab-ı Hak'tan idrak etmekte olduğumuz bu mübarek zaman diliminin dünyamız, Türkiye'miz, ilimiz, nefsimiz, evimiz ve insanımız hakkında hayırlara vesile olmasını diliyorum"

"Üç aylar öyle bir zamanda yetişti ki insanların kavgadan, şiddetten, birbirlerini ötekileştirmekten, merhametle ve şefkatle muameleye zaman bulamadıkları bir dönemde üç ayların manevi iklimine girmiş bulunuyoruz"

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, liseler arası "Hazreti Peygamberin İzinde" konulu bilgi yarışması düzenlendi.

İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Diyarbakır İmam Hatip Lisesinde "Diyarbakır'da gençlik değerleriyle buluşuyor" başlığı altında gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler dereceye girebilmek için yarıştı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 22 Nisan'da kentte gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından verileceği belirtildi. Dereceye giren ilk 21 kişinin müftülük tarafından Umre'ye gönderileceği bildirildi.

"Üç aylar öyle bir zamanda yetişti ki"

İl Müftüsü Burhan İşliyen, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, 8 Nisan Cuma günü mübarek üç aylara girileceğini hatırlatarak"Cenab-ı Hak'tan idrak etmekte olduğumuz bu mübarek zaman diliminin dünyamız, Türkiye'miz, ilimiz, nefsimiz, evimiz ve insanımız hakkında hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

İşliyen, şöyle devam etti: "Üç aylar öyle bir zamanda yetişti ki insanların kavgadan, şiddetten, birbirlerini ötekileştirmekten, merhametle ve şefkatle muameleye zaman bulamadıkları bir dönemde üç ayların manevi iklimine girmiş bulunuyoruz. Rahmetin yağmur gibi yağdığı üç aylar vesilesi ile şunu bütün kardeşlerime iletmek istiyorum ki Allah'ın rahmetini kazanacak işler yapmak durumundayız. Komşumuza, iş arkadaşımıza, yolda gördüğümüze, tanıdığımıza, tanımadığımıza, rahmetle ve şefkatle muamele etmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Ailemizde sevgiyi, muhabbeti, şefkati egemen kılmalıyız. Çocuklarımızla sevgi ve muhabbet merkezli bir davranış ve iletişim şekli geliştirmeliyiz. Öyle ki halka halka bizden ailemize, ailemizden komşularımıza, mahallemize, sokağımıza ve yaşamış olduğumuz şehrimize dalga dalga büyüyen bir şefkat ortamı, bir merhamet ortamı gelişmeli, yayılmalı ve çoğalmalı."

Müslümanların mübarek ayları fırsat bilerek tövbeye ve istiğfara yönelmesi gerektiğine işaret eden İşliyen, bu vesileyle insanların hatalarından vazgeçmesi gerektiğini, merhamet, sevgi ve şefkat merkezli bir toplum oluşturulmak için çaba sarf edilmesi gerektiği söyledi.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Merve Güloğlu da bu tür yarışmalar sayesinde edindikleri bilgilerle Hazreti. Muhammed'in hayatını öğrendiklerini söyledi.

Öğrencilerden Ferhat Yaz da "Bu sınava hazırlanırken Peygamberimizin nasıl yaşadığını, İslamı yaymak için nasıl sıkıntılar çektiğini öğreniyoruz. Peygamber efendimizin hayatını öğrenen insanlar o doğrultuda yaşamını sürdürüyor ve toplumda mesafe alıyor. Peygamberimizin hayatını öğrenip, öyle yaşamalıyız" ifadesini kullandı.

Reyhan Dönen ise "Peygamberimizin hayatından birçok şeyi kendime örnek aldım. Peygamberimizin hayatını öğrenmek hayatıma çok şey kattı. Peygamberimizin hayatını okumayı herkese tavsiye ediyorum. Peygamberimizin hayatını öğrenen insanlar daha çok vicdan sahibi, yardımsever ve dürüst olur" diye konuştu.

Diyarbakır\'da "Hazreti Peygamberin İzinde" Konulu Bilgi Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Hazreti Peygamberin İzinde' Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement