Diyarbakır'da İhalede Usulsüzlük İddiası - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da İhalede Usulsüzlük İddiası

DKHB Genel Sekreteri Doç.Dr. Kurtoğlu, ulusal bir gazetede hakkında araç kiralama ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddialarını yalanladı Kurtoğlu: "Bir ideoloji anlayışı içerisinde farklı görüş v...

01.11.2013 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, "Bir ideoloji anlayışı içerisinde farklı görüş ve düşüncelere sahip kişilerin ihaleye girmeyi bloke edici bir eylem içerisinde değiliz" dedi.

Bazı gazetelerde yer alan makam aracı ve kurum yöneticilerinin kullanımı için 4 aracın kiralanması ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddiası üzerine basın toplantısı düzenleyen Kurtoğlu, haberde yer alan beyanların müfettiş raporlarından alıntı yapılarak yazıldığını söyledi.

Haberin "şahsını yıpratmaya, hizmetini engellemeye yönelik kurgulanmış bir komplo" olduğunu savunan Kurtoğlu, "Haberde yer alan rapor bir bütün olarak değerlendirilmemiştir. Kamu zararı olmadığıyla ilgili kısmı yani sonuç bölümü hiçbir şekilde dile getirilmemiş, gözardı edilmiştir. Bir gazeteci kamuoyunu doğru bilgilendirmek istiyor ise şahsi kanaatimce haberi bir bütün olarak ele almalıdır" diye konuştu.

Kurumlarında hemen her gün açık ihalelerin yapıldığını belirten Kurtoğlu, şunları kaydetti:

"Her düşünceden, fikirden insanlar rahatlıkla bu ihalelere iştirak edebilmektedir. Kanuni ve yasal perspektifte ihale şartlarını taşıyan herkes siyasi görüşleriyle değil belgeleriyle bize müracaat etmektedir. Biz burada bir ideoloji anlayışı içerisinde farklı görüş ve düşüncelere sahip kişilerin ihaleye girmeyi bloke edici bir eylem içerisinde değiliz. Üstelik bir bölgede bazı sıkıntıların olması o bölgedeki bütün insanların bu olayların sahibiymiş gibi gösterilmesi son derece yanlıştır. Ben de bu bölgenin bir insanıyım. Diyarbakır çocuğuyum. Memleketimin tüm halkını gazetede yer alan terör örgütü ve hırsız gibi karalayıcı sözlerle lanse edecek değilim. Bu talihsiz haberle kurumumuz ve şahsımız yıpratılmaya çalışılmaktadır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da İhalede Usulsüzlük İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement