Diyarbakır'da İslami Derneklerden Işid Protestosu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da İslami Derneklerden Işid Protestosu

Diyarbakır\'da İslami Derneklerden Işid Protestosu

Merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucamii'nde kılınan cuma namazından sonra Ayder, Anadolu Gençlik Derneği, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Birlik Haber Sen, Diyanet Sen, Dinbir-Sen, Azadi Hareketi, İhsan Der, Mazlum-Der, Hayat-Der, Gönül Köprüsü, Zeytin Dalı Barış Platformu temsilci ve üyeleri, Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Kobani İlçesi ve köylerine IŞİD tarafından düzenlenen saldırıları protesto etti.

26.09.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucamii'nde kılınan cuma namazından sonra Ayder, Anadolu Gençlik Derneği, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Birlik Haber Sen, Diyanet Sen, Dinbir-Sen, Azadi Hareketi, İhsan Der, Mazlum-Der, Hayat-Der, Gönül Köprüsü, Zeytin Dalı Barış Platformu temsilci ve üyeleri, Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Kobani İlçesi ve köylerine IŞİD tarafından düzenlenen saldırıları protesto etti. Türkçe ve Kürtçe 'Kobane halkı yanlız değildir' pankartı ile 'Kürdistan zalimlere mezar olacak', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Katil IŞİD işbirlikçi ABD', 'Kürtler birlik olmazsa tek tek öldürülür' yazılı dövizler taşınarak, 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' sloganı atıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan İsmail Kaya, IŞİD örgütünün mazlum Kürt halkına ve savunmasız sivillere yönelik yaptığı katliamlar yaptığını belirterek şunları söyledi

Bu saldırıların İslam ile hiçbir ilişkisi yoktur. Batılı devletler ve Ortadoğu'daki müteffiklerinin kendi menfaatleri için İslam coğrafyasını yeniden dizayn etmeye çalışmaları, başta Kürt halkı olmak üzere İslam dünyasında kan ve gözyaşı akmasına sebep oluyor. İslam adına hareket ettiğini iddia eden IŞİD ve benzeri örgütlerde bu oyunlara alet oluyor. Bu vahşi saldırıları ve kirli oyunları durdurmanın tek yolu birlik olmaktır. Bu vesileyle özelde Kürdistan halkını, genelde tüm İslam dünyasını aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp birlik olmaya davet ediyoruz. Yeni Halepçelerin ve Şengallerin oluşmasına izin vermeyelim. Şengal, Kerkük, Kobane bizim için Amed'den (Diyarbakır) farksızdır.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da İslami Derneklerden Işid Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement