Diyarbakır'da İslami Stk'lar'dan Karikatür Protestosu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da İslami Stk'lar'dan Karikatür Protestosu

Diyarbakır\'da İslami Stk\'lar\'dan Karikatür Protestosu

Diyarbakır'da İslami STK'lar'dan karikatür protestosuDİYARBAKIR'da bir grup Hüda-Parlı ile İslami sivil toplum kuruluşu üyeleri Hz.Muhammed'in kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak çizilen karikatür'ün yer aldığı Özgür Gündem gazetesini tekbir getirerek protesto etti.

11.03.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da İslami STK'lar'dan karikatür protestosu

DİYARBAKIR'da bir grup Hüda-Parlı ile İslami sivil toplum kuruluşu üyeleri Hz.Muhammed'in kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak çizilen karikatür'ün yer aldığı Özgür Gündem gazetesini tekbir getirerek protesto etti.

Diyarbakır"daki İslami sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine merkez merkez Yenişehir İlçesi'nin Ofis semti Sanat Sokağı girişinde Cuma namazından sonra ağırlıklı olarak Hür Dava Partisi (Hüda-Par), Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür Der, Memur-Sen temsilci ve üyelerinin katıldığı basın açıklaması ve protesto eylemine yaklaşık 1500 kişi katıldı. Kitlenin arkasında yer alan kadınların da destek verdiği, "Anam babam sana feda olsun ya Resulallah", "İslam ve peygamber düşmanlarına lanet olsun" pankartları ile "Resul'e uzanan eller kırılsın", "Sahibin bile söndüremedi, Peygamber aşkımızı senmi söndüreceksin Charlıe Hebdo torunu" dövizleri taşıyıp Türkçe ve Kürtçe, "Özgür Gündem şaşırma, sabrımızı taşırma", "Özgür istiklal, islami Kürdistan", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganlarının atıldığı eylem nedeniyle polis panzerleri ve çevik kuvvet ekipleri sokağın girişinde güvenlik önlemi aldı.

Eylemde yapılan açıklamada, Özgür Gündem gazetesinde yer alan karikatürle İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret edildiği belirtilerek, "Kürtler kendi kültürel değerlerini İslamla yoğurmuş bir milletken özellikle İslam düşmanlığı yapan ve Kürtlerin kültürel değerleriyle oynayan Özgür Gündem ve yandaşları hiç bir zaman muvaffak olamayacaktır" denildi. Grup basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da İslami Stk'lar'dan Karikatür Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement