Diyarbakır'da Kaçak Yapı Yıkımında Zabıtaya Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kaçak Yapı Yıkımında Zabıtaya Silahlı Saldırı

Diyarbakır\'da Kaçak Yapı Yıkımında Zabıtaya Silahlı Saldırı

Diyarbakır'da, tarihi Ongözlü Köprü bitişiğinde daha önce 4 kez yıkılıp yeniden yapılan kaçak yapıya bugün bir kez müdahale eden zabıta ekiplerine pompalı tüfek ve tabanca ile ateş açıldı.

14.04.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, tarihi Ongözlü Köprü bitişiğinde daha önce 4 kez yıkılıp yeniden yapılan kaçak yapıya bugün bir kez müdahale eden zabıta ekiplerine pompalı tüfek ve tabanca ile ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Dicle Nehri üzerinde bulunan tarihi Ongözlü Köprü bitişiğinde bir yıl içinde dört kez tebligat yapılarak yıkılan, her defasında yeniden yapılan kaçak yapıya bugün saat 05.30 sıralarında zabıta ekipleri bir kez daha müdahale ederek yıktı. İş makineleri eşliğinde gerçekleştirilen yıkım sırasında kaçak yapının sahipleri pompalı tüfek ve tabanca ile zabıta ekiplerine silahlı saldırıda bulundu. Yıkım için olay yerinde bulunan polis, havaya ateş açarak 3 kişiyi gözaltına aldı. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Diyarbakır Büylükşehir Belediyesi Genel Sekerteri Fethi Süvari, kaçak yapılaşmaya karşı tedbirler aldıklarını, ilçe belediyeleriyle birlikte ciddi anlamda mücadele yürüttüklerini söyledi. Ongözlü Köprü'nün hemen bitişiğinde defalarca yapılan kaçak yapılaşmaya müdahale ettiklerini belirten Suvari, "Daha önce 4 kez müdahale ettik, bu da beşincidir. Fakat, ısrarla oradaki yurttaşımız bu tutumundan vazgeçmiyor. Tapusu olduğunu iddia ediyor, konu tapuyla ilgili değildir. Köprünün hemen bitişiğinde, SİT alanının içinde, geniş bir alanda yapılaşma söz konusu olduğundan bu sabah belediyelerimizin katılımıyla müdahale edildi. İzinsiz ve plansız kaçak yapılaşmayı karşı mücadelemizi yürütüyoruz" dedi.

Genel Sekreter Süvari, belediyenin önceliklerinin sıralandığını, kentin planlı bir şekilde gelişmesi, SİT alanlarının işgal edilmemesi, Dicle Vadisi'nin tahrip edilmemesi, çarpık yapılaşmaya meydan verilmemesi ve Hevsel Bahçeleri'nin korunmasının kendileri için öncelikli olduğunu söyledi. Suvari, "Yurttaşlarımızdan da duyarlılık istiyoruz. Böylesi konularda herhangi bir çalışma görmeleri halinde bu çalışmayı belediyeye bildirmeleri, hatta davacı ve takipçi olmaları gerekiyor. Bu şekilde bir birliktelikle biz bu konudaki girişimleri önleyebiliriz, kentimizi çarpık yapılaşmaya karşı koruyabiliriz"diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kaçak Yapı Yıkımında Zabıtaya Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement