Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde yaşayan kadınlara yönelik Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çerçevesinde eğitim çalışması yapıldı.

04.06.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde yaşayan kadınlara yönelik Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çerçevesinde eğitim çalışması yapıldı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde gerçekleşen eğitim çalışmasına çok sayıda kadın katıldı.

Kayapınar Vehbi Koç İlkokulu toplantı salonunda düzenlenen eğitim programının açılışında konuşan Aksoy, hazırlanan projenin, kadınların kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirilmesi için yapıldığını söyledi.

Aksoy, projenin amacının özellikle kadın kanserleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri başta olmak üzere kadın sağlığı hakkında kadınları bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Kadınların her ay kendi meme muayenelerini yapmalarını isteyen Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazı şeyleri biliyoruz ama bilmek yetmiyor, uygulamamız da gerekiyor. Kendi kendine meme muayenesini mutlaka uygulamamız gerekiyor. Anlatılanları etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşın. Kendinizi ihmal etmeyin."

Hülya Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Kevser Ateş Çiğdem tarafından bir sunum yapıldı.

Sunumda, meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı.

Sunumun sonunda '"Kendi Kendine Meme Muayenesi" konusunda video gösterimi yapıldı.

Eğitim çalışması, katılımcılardan soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement