Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Sürüyor

Diyarbakır\'da Kadın Sağlığı Eğitimi Sürüyor

Diyarbakır'da 15-69 yaş arası toplam 505 bin 208 kadına ulaşılması hedeflenen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

02.06.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje kapsamında Aile Destek Merkezleri, Kur-an Kursları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri dahil olmak üzere, kadının olduğu her yerde eğitimler veriliyor. Bugüne kadar toplam 40 binden fazla kadına ulaşılan projede hedeflenen nüfusa ulaşılması için eğitimler titizlikle devam ediyor.

Mağdur Surlu Kadınlara Eğitim

Bu çalışmalar kapsamında, Kayapınar Kaymakamlığı ve Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesinin katkıları ile Sur ilçesinde meydana gelen olaylar sebebiyle mağdur olan kadınlar için Halk Eğitim Merkezlerinde başlatılan kurslara devam eden kursiyerlere yönelik program düzenledi.

Kendi Kendine Muayene Ve Erken Teşhisin Önemi

Programa Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Nezihe Kent ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Kayapınar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi'nde gerçekleştirilen programın açış konuşması yapan Hülya Aksoy, geçen yıl itibari ile Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitim Projesini başlattıklarını hatırlattı. Projenin amacını, "Kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak. Özellikle meme kanseri, kadını tehdit eden en ciddi kanser türleri arasında ilk sırada yer alıyor" diyerek özetleyen Aksoy, meme kanserinde kendi kendine muayenenin çok önemli olduğuna ve erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Aksoy şöyle dedi:

"Bazı şeyleri bilmek yetmiyor, bunları uygulamak da çok önemli. Burada biraz sonra kendi kendine meme muayenesini hem film olarak göreceksiniz hem de doktor hanım sizlere nasıl yapmanız gerektiğini anlatacak. Burada dinlediklerinizi kendinizde uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşın. Biz sadece meme kanseri konusunda değil, rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kadına yönelik şiddet, menopoz, obezite, sigaranın zararları ve anne sütü gibi birçok konuda sizleri bilgilendireceğiz. Fakat burada dinledikleriniz burada kalırsa projemiz amacına ulaşmaz, onun için lütfen kendinizde uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşın. Biz kadınlar kendimizi ihmal ederiz, hep önceliğimiz evimizdir, çocuğumuzdur, eşimizdir. Biz sağlıklı olacağız ki onlara daha iyi bakabilelim, kendimizi ihmal etmeyelim"

Konuşmaların ardından, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan sunum ve video gösterimi yapıldı. Talep eden kadınlara, doktorlar klinik meme muayenesi yaptı. Eğitimin ardından, kadınlarımızla bir araya gelen Hülya Aksoy ve Vali Yardımcımız Tuğba Koşal onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi, sorunların çözümü adına önerilerde ve girişimlerde bulundu.

Program, katılımcı kadınlara çeşitli hediyeler dağıtıldıktan sonra sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement