Diyarbakır'da Kadınlar Eğitim Toplantısında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kadınlar Eğitim Toplantısında Buluştu

Diyarbakır\'da Kadınlar Eğitim Toplantısında Buluştu

Diyarbakır'da "Hanımlar Sosyal Yaşam ve Kültür Evi" kapsamında yürütülen kurslara devam eden kadınlara yönelik Behram eğitim toplantısı düzenlendi.

20.10.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında, HAKYAD Vakfının Diyarbakır Valiliği SODES Projesi çerçevesinde yürütülen "Hanımlar Sosyal Yaşam ve Kültür Evi "kapsamında kurslara devam eden kadınlara yönelik Behram Paşa Konağın da eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Hülya Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Handan Erdoğan, HAKYAD Başkanı Necla Hattapoğlu ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Aksoy, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının kadın sağlığı bilincini geliştirmek olduğunu söyledi.

Kadın sağlığının önemine değinen Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler kadınlar olarak kendimizi hep ihmal ederiz. Meme kanseri, kadın sağlığını tehdit eden kanser türlerinden ilk sırada yer aldığı için burada sizlere öncelikle kendi meme muayenenizi yapabilmeyi öğretiyoruz. Bunun yanında kadın sağlığını ilgilendiren diğer konularda rahim ağzı kanseri, tuzun zararları, kadına yönelik şiddet, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menapoz ve sigaranın zararları bizleri ilgilendiren genel konularda bilgilendirmeler yapacağız. Bizler hep bir şeyler dinleriz, öğreniriz fakat uygulamayız. Burada önemli olan burada dinlediğinizi kendinizde uygulayın. Her ay kendi kendinize meme muayenenizi yapın. Her ay düzenli meme muayenesi yapan kadın kendinde oluşacak değişiklikleri erken farketme şansına sahip olacak ve erken teşhis imkanı bulacaktır. Dolayısıyla burada dinlediklerinizi ve izlediklerinizi kendinizde uygulayın. Etrafınızda bilmeyen kadınlar varsa onlarla paylaşın. Kendinizi ihmal etmeyin."

Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Dr. Ferda Oruç tarafından yapılan sunumda kadınlar, meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirildi.

Sunumun sonunda 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı.
Eğitimin ardından Aksoy, kadın kursiyerlerle tek tek ilgilendi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kadınlar Eğitim Toplantısında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement