Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Başladı

Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Başladı

Diyarbakır karpuzunu tanıtmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali başladı.

24.09.2014 21:06  Güncelleme: 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın karpuzunu tanıtmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali başladı.

24-26 Eylül tarihleri arasında bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali, Park Orman'da düzenlenen halk oyunları yarışması ve konserle başladı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kamu kurum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde 11 ilin halk oyunları yarıştı. Yarışmanın ardından sanatçı Şoreş, Kürtçe şarkılar seslendirdiği bir konser verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır'da böyle bir etkinliği düzenleyerek, burada yetişen karpuzun önemi ve bu konuda çalışan çiftçilerin emeklerinin karşılık bulması için karpuz yetiştiriciliğinin gelişmesini hedeflediklerini söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement