Diyarbakır'da Kur-an Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kur-an Araştırma Merkezi Açıldı

Diyarbakır\'da Kur-an Araştırma Merkezi Açıldı

Diyarbakır'da "Uluslararası Kuran Araştırma Merkezi"nin açılışı yapıldı.

03.05.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneğince, Zinciriye Medresesinde "Uluslararası Kuran Araştırma Merkezinin" açıldı.

Açılışta Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra AKABE Vakfı Kurucusu Mustafa İslamoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Dr Halis Böğürcü, Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği yetkilileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİ KIRAÇ: İNSANOĞLU BU COĞRAFYAYA BAŞIBOŞ GEZSİN DİYE GÖNDERİLMEDİ

Zinciriye Medresesi'nde gerçekleşen açılış töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra merkezin açılışında bir konuşma yapan Vali Kıraç güzel bir gün yaşandığını söyleyerek burada olmaktan buradaki bu manevi havayı solumaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diyarbakır'ın el emeği göz nuru dökülerek bugünlere geldiğini söyleyen Vali Kıraç medreseyi inşa edenleri şükranla andıklarını belirtti. Diyarbakır'ın yüzyıllarca bölgede ilmin, sanatın, insanlığın güzel örneklerini vererek bu günlere geldiğini kaydeden Vali Kıraç, son yıllarda üzerinde bir birikintinin olduğunu, bu adımlarla tekrar kendine gelecek noktalara ilerlediğini belirtti. Kıraç konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu coğrafya üzerinde araştırma, inceleme görevimiz vardır. İnsanoğlu, bu dünyaya başıboş gezsin diye gönderilmemiştir. Akıl ve sorumluluklar onun için verilmiştir. İnsanoğlunun birlik ve beraberliğinin ana temeli iman kardeşliğidir. İnsan sevgisi üzerine kurulu bir misyona sahibiz. İman kardeşliği bizim için çok önemlidir. Ülkenin bir coğrafyasında değeri yüksek şehri eski haline döndürmek herkesin görevidir. Herkesi burayı görmeye davet ediyoruz. Zinciriye Medresesi de suskunluğunu bozuyor. Medresenin yeniden hayat bulmasını sağlayanlara teşekkür ediyoruz"

"ACIKAN KALP İMANLA, MİDE BESİNLE, AKIL DA BİLGİYLE DOYAR"

Kıraç'ın ardından konuşan AKABE Vakfı Kurucusu Mustafa İslamoğlu ise, insanların midesinin, aklının ve kalbinin acıktığını belirterek acıkan kalbin imanla, acıkan midenin besinle, acıkan aklın da bilgiyle doyacağını söyledi.

Bugün açılan bu merkezin Diyarbakır'ın gelişimi için büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekleyen Mustafa İslamoğlu bu merkezin Diyarbakır'a ve Diyarbakırlıya hayırlı olmasını diledi. Diyarbakır'ın tarihinin çok büyük olduğunu belirten Mustafa İslamoğlu böyle tarihi bir ilde böyle hayırlı bir merkezi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yapılan konuşmalardan sonra merkezin açılışı yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle gerçekleşti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kur-an Araştırma Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement