Diyarbakır'da Lisanslı Depoculuk Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Lisanslı Depoculuk Kurma Çalışmaları

Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle, kentte 100 bin ton kapasiteli lisanslı depoculuk kurulması için çalışmalara devam ediyor.

01.07.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle, kentte 100 bin ton kapasiteli lisanslı depoculuk kurulması için çalışmalara devam ediyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen toplantıya, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Ekinci, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Bal, yaptığı konuşmada, fizibilite çalışması tamamlanan lisanslı depoculuğun bölgenin en önemli ihtiyaçlarından olduğunu söyledi.

Tesisin Diyarbakır'da tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayinin gelişimi için önemine değinen Bal, "Elde edilen ürünlere daha sağlıklı depolama imkanı sağlanması, alıcı ve satıcı arasında güvenin oluşması ve Ortadoğu'ya ihracatında bu depoculuk önemli bir adım olacak" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ekinci ise Diyarbakır'da en büyük üretimin, Bismil, Çınar, Silvan ve Ergani ilçelerinde gerçekleştiğini, depolama ihtiyacının 685 tonun üzerinde olduğunu, açığın kapatılmasına yönelik 100 bin ton kapasiteli modern lisanslı deponun kurulmasının önemli olduğunu belirtti.

Ekinci, Diyarbakır'ın mevcut tarımsal üretim potansiyelinin GAP Projesi'nin tamamlanması ile daha da artacağını sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Lisanslı Depoculuk Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement