Diyarbakır'da Liselilerden 'Dinler ve Diller' Konseri - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Liselilerden 'Dinler ve Diller' Konseri

Diyarbakır\'da Liselilerden \'Dinler ve Diller\' Konseri

Diyarbakır'da liselilerden 'Dinler ve Diller' konseri Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerinden oluşturulan Çok Dilli Koro, 'Dinler ve Diller' adı altında 10 ayrı dilde konser verecek.

16.04.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da liselilerden 'Dinler ve Diller' konseri

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerinden oluşturulan Çok Dilli Koro, 'Dinler ve Diller' adı altında 10 ayrı dilde konser verecek.

Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerinin oluşturduğu 30 kişilik Çok Dilli Koro, Kültür ve Turizm Haftası etkinlerinde kentte ilk kez sahne alacak. Yaklaşık 6 aydır çalışmalarını sürdüren koro, yarın akşam Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde 'Dinler ve Diller' adı altında 10 ayrı dilde eserler sergileyecek. Aralarında Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Arapça, İbranice'nin bulunduğu dillerdeki konserde Diyarbakır'dan barış ve kardeşlik mesajları verilecek.

Beyaz kıyafetler içinde sanhne alacak öğrenciler son provalarını bugün yaptı. Diyarbakır'da ilk kez çok dilli eserleri seslendirecek olan lise öğrencilerinin konsere büyük bir heyecanla hazırlandıkları görüldü. Öğrenciler, seslendirdikleri eserlerle, Diyarbakır'dan tüm danyaya barış ve kardeşlik mesajı vereceklerini dile getirdi. Konserde seslendirilecek eserlerin tamamının sevgi, barış ve kardeşlik melodilerinin bulunduğunu belirten koro şefi Orhan Öztürk, "Yaklaşık 6 aydır bu çalışmayı yapıyoruz. Çok dilli bir koroyla değişik dillerdeki melodiler sevgi ve barış barındırıyor. Melodileri seçerken hepsinde sevgi, barış ve hoşgörüyü gördük. Repertuvarımız da bu ağırlıkta umarım geçmişteki gibi bu topraklarda barış ve kardeşlik hep baki kalır' dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Liselilerden 'Dinler ve Diller' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement