Diyarbakır'da Odalarından Rojava'ya Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Odalarından Rojava'ya Yardım Kampanyası

Diyarbakır\'da Odalarından Rojava\'ya Yardım Kampanyası

Diyarbakır'da 42 meslek odası Rojava ve Şengal (Sincar) halkına yardım kampanyası başlattı.

01.10.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 42 meslek odası Rojava ve Şengal (Sincar) halkına yardım kampanyası başlattı. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, kentteki tüm kesimleri yardım kampanyasına katılmaya davet etti.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ile 42 meslek odası üyesi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet'inde basın açıklaması yaptı. Ortadoğu'da yaşanan IŞİD katliamlarına dikkat çekmek ve mağdur halka yardım için toplanan grup adına açıklamayı Başkan Alican Ebedinoğlu yaptı. Milyonlarca insanın ciddi güvenlik tehdidi altında olduğunu belirten Başkan Ebedinoğlu şöyle konuştu.

"IŞİD'in Suriye'de başlayan ve Irak'a yayılan saldırıları sonrasında sivillere yönelik başlayan geniş çaplı katliamlar beraberinde ilimiz ve bölgemize yoğun bir göçü başlatmıştır. 30 yıl boyunca olağanüstü hal yaşayan ilimiz ve bölge halkımız yaşanan bu savaş ve göç karşısında aynı hassasiyetleri paylaştı. Irak ve Suriye'de Şengal'de, Rojava'da, Kobene topraklarında feryat ve ağıtların yükseldiği tüm coğrafyada yaşanan gelişmeler karşısında seferber olduğumuzu belirtiyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır Ticaret Borsası yönetimi ve meclisiyle Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde bulunan 42 meslek odasıyla birlikte Şengal ve Rojava'daki kardeşlerimiz için yardımda bulunacağız. Buradaki kardeşlerimize gıda, giyim yardımlarını toplamak için, toplama merkezi oluşturmuş bulunmaktayız. Esnafımızdan gelecek olan yardımları tek çatı altında toplayarak oradaki kardeşlerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Diyarbakır'daki diğer sivil toplum kuruluşlarımız, işadamlarımızı, tüccar ve çiftçilerimiz ile duyarlı tüm halkımıza çağrıda bulunarak başlattığımız kampanyayı desteklemelerini önemle rica ediyoruz."

FOTOGRAF - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Odalarından Rojava'ya Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement