Diyarbakır'da Özel Yetkili Mahkeme Hakimleri, Çocuk ve Asliye Mahkemelerine Atandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Özel Yetkili Mahkeme Hakimleri, Çocuk ve Asliye Mahkemelerine Atandı

Diyarbakır Adliyesi'nde bulunan ve son yasal düzenleme ile kapatılan özel yetkili mahkemelerin başkan ve üyeleri Asliye Ceza ve Çocuk Mahkemesi'ne atandı.

04.04.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Adliyesi'nde bulunan ve son yasal düzenleme ile kapatılan özel yetkili mahkemelerin başkan ve üyeleri Asliye Ceza ve Çocuk Mahkemesi'ne atandı.

Diyarbakır Adliyesi'nde son yasal düzenleme ile kapatılan 6 özel yetkili mahkemenin başkan ve üyeleri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca yeni görevlere atandı. Yapılan yeni düzenleme ile Diyarbakır Adalet Komisyonu Başkanlığı'na 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan atandı. Adli yargı hakimlerinin görev yerlerinin belirlenmesine ilişkin HSYK kararına göre Diyarbakır'da Asliye Ceza Mahkemeleri'nde hakimlik yapan Kenan Şenlik, Cafer Aşık ve Melih Uçar yeni kurulan 4, 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlıklarına atandı. Diyarbakır'da bulunan 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesini de kapatan HSYK, Başkan Ahmet Yıldızeli ve üyelerini yeni kurulan 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne atadı. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin tüm dosyalarının da bu mahkemeye devredilmesine karar verildi. Yeni düzenleme ile 2'nci Çocuk mahkemesi Hakimi Osman Tonta ise Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi. HSYK, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin üyeliklerine de il içinden atama yaptı.

ÖZEL YETKİLİ BAŞKANLAR ASLİYE VE ÇOCUK MAHKEMESİNE

HSYK düzenlemesine göre kapatılan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yavaş, 2'nci Çocuk Mahkemesi'ne, KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Soytürk 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Necati Türkmen 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selda Devrim Yıldırım ise 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne atandı.

Daha önce Terörle Mücadele Kanunu 10'uncu madde ile görevli olan ve faili meçhul cinayetleri soruşturan Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya ise Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşmalara çıkmaya başladı. Kapatılan özel yetkili mahkemelerin üyeleri ise Ağır Ceza, Asliye Hukuk, Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemelerine üye olarak atandı. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Özel Yetkili Mahkeme Hakimleri, Çocuk ve Asliye Mahkemelerine Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • Hamza Dağ, Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 Hamza Dağ, Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a yeni dönemde başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement