PKK Protestosu! Diyarbakır Sokakları Bu Sloganla İnledi: PKK Kürdistan'dan Defol - Son Dakika
Güncel

PKK Protestosu! Diyarbakır Sokakları Bu Sloganla İnledi: PKK Kürdistan'dan Defol

PKK Protestosu! Diyarbakır Sokakları Bu Sloganla İnledi: PKK Kürdistan\'dan Defol

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu hayatını kaybeden 16 köylü için gıyabi cenaze namazı kılındı PKK'ya lanet okundu.

20.05.2016 15:54  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda PKK'lıların patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişi için İslami sivil toplum kuruluşları tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

STK'LAR CAMİİ ÖNÜNDE "PKK KÜRDİSTAN'DAN DEFOL" SLOGANLARI ATTI

Üyeleriyle Ölenler için Ulu Camii önünde 'PKK, Kürdüstan'dan defol. Zalimler için yaşasın cehennem' sloganlarıyla PKK terör örgütünü lanetledi.

PKK'NIN KATLETTİĞİ 16 KİŞİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Daha sonra STK üyeleri Ulu Camii'nde kıldıkları Cuma Namazı'nın ardından, 12 Mayıs gecesi Dürümlü Mezrası'nda PKK'lıların patlayıcı yüklü kamyonun patlaması sonucu hayatını kaybeden 16 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

"DÜRÜMLÜ KATLİAMI TARİHİN KANLI SAYFALARI ARASINA GİRMİŞTİR"

Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Cemil Cahit Ünsal, kelimelerin kifayetsiz kaldığı Dürümlü mezrası katliamı tarihin unutulmayacak, eskimeyecek kanlı sayfaları arasına girdiğini ifade etti.

Ünsal, "Bu süreçte şehirler harabeye çevrildi, tarihi mekanlar ve manevi miras yok edildi. Her şeyden önemlisi de halkımızın canı bir hiç pahasına, emperyalistlerin kirli oyunlarına ve devrimci ütopyalara kurban edildi. Fantezilerini Kürt halkının kanıyla diri tutmaya çalışanlar her yeni gün yeni bir katliama imza atıyor. Son olarak Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda PKK'nın bomba yüklü bir kamyonu patlatması sonucu Tanışık Köyü'nden 16 mazlum Kürt parçalanarak hayatını kaybetti. Amed Surları tarih boyu elbet büyük zulümlere, katliamlara şahitlik etmiştir. Ama kelimelerin kifayetsiz kaldığı Dürümlü Mezrası katliamı tarihin unutulmayacak, eskimeyecek kanlı sayfaları arasına girmiştir. İnsanların vücutlarından parçaların; günlerce, yüzlerce metre uzak mesafeden toplanıp ancak definlerinin gerçekleşebildiği başkada bir katliam daha yaşamamıştır bu şehir. İnsanlığın kendinden utanç duymaya başladığı bu günlerde, kendi halkına böylesi zulüm ve katliamları reva gören daha kaç örgüt vardır." dedi.

"ROBOSKİ'Yİ UNUTMADIĞIMIZ GİBİ DÜRÜMLÜ KATLİAMINI DA UNUTMAYACAĞIZ"

Ünsal şunları söyledi:

"Şehirleri viraneye çevirerek insanların yaşam hakkına tecavüz edenler sanmasın ki Kürt halkı bugünleri unutacaktır. Geçmişte Roboski katliamını yapanları kınadığımız gibi bugün de Dürümlü'deki PKK katliamını kınıyoruz. Bunu da buradan bir kez daha haykırıyoruz."

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Protestosu! Diyarbakır Sokakları Bu Sloganla İnledi: PKK Kürdistan'dan Defol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • HADİ KANKA: TAMAIYLA PSİKOLOJİK HARBİN BİR KOLU UYGULANMAK TA SÖZDE KÜRDİSTAN VAS SLOGANLARI 3 6 Yanıtla
  • Samsunlu: Ey Türk!Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni kim bozabilir..Bu millete bu vatana hainlik yapan herkes bedelini ödeyecek.. 3 3 Yanıtla

Advertisement