Diyarbakır'da Polis Ekiplerine Roketli Saldırı! 2 Şehit, 3 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Polis Ekiplerine Roketli Saldırı! 2 Şehit, 3 Yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde birçok noktada konuşlanan özel harekât polisine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

06.09.2015 08:25  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin açtığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polise roketli saldırı yapıldı. Saldırıda iki özel harekât polisi şehit olurken, 3 polis yaralandı. Sabah saatlerinde başlayan operasyona katılan ekipler, ara sokaklara kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilçeyi ablukaya alırken, Diyarbakır valiliği ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ

Hain saldırıda şehit olan polis memurlarının Diyarbakır Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirtildi.

BÖLGEDE ŞAFAK OPERASYONU

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li teröristlerin kazdığı hendekleri kapatmak için çok sayıda polis bölgeye şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda Hasırlı Mahallesi'ndeki Kurşunlu Camii civarında bekleyen polise roketli saldırı yapılmasıyla çatışma yaşanırken, saldırıda 2 özel harekât polisi şehit oldu, 3 polis yaralandı. Şehit ve yaralı polisler bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Saldırıya uğrayan polis zırhlı aracı bölgeye gelen çekicilerle emniyet müdürlüğüne götürüldü.

VALİLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde sabah düzenlenen operasyonun ardından çıkan çatışma ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SİLAH VE BOMBA SESLERİ YÜKSELİYOR

Şafak operasyonunun başlatıldığı Sur ilçesinde bu saatlerde çatışmalar yoğunluk kazandı. Teröristlerin saklandığı bölgeleri ablukaya alan güvenlik kuvvetleri ile PKK'lılar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Sur ilçesi ara sokaklarından silah ve bomba sesleri yükseliyor.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopter teröristleri havadan takibe alarak operasyona katılan ekipleri yönlendiriyor.

SUR İLÇE EMNİYETİNE DE ROKETLİ SALDIRI

Bu arada dün gece de Sur ilçesinde polise iki ayrı nokta roketli saldırı düzenlendi. Roketlerden biri Özel Harekât ekibinin sinyal kesici (jammer) aracına biri ise Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan bir iş yerine isabet etti. Saldırıda Özel Harekât aracında ve iş yerinde maddi hasar meydana gelirken bir vatandaş hafif yaralandı.

Diyarbakır\'da Polis Ekiplerine Roketli Saldırı! 2 Şehit, 3 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Polis Ekiplerine Roketli Saldırı! 2 Şehit, 3 Yaralı - Son Dakika

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement