Diyarbakır'da Polis, İşyerlerinden Yağmalanan Tüfeklerin Peşine Düştü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Polis, İşyerlerinden Yağmalanan Tüfeklerin Peşine Düştü

Diyarbakır\'da Polis, İşyerlerinden Yağmalanan Tüfeklerin Peşine Düştü

Diyarbakır'da polis, 10 kişinin yaşamını yitirmesine, 45 kişinin yaralanmasına ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine neden olan olaylarda tüfek ve av malzemeleri satan 5 işyerinin yağmalanması sonucu çalınan ve sokak gösterilerinde kullanılan tüfek ve av malzemelerinin peşine düştü.

10.10.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da polis, 10 kişinin yaşamını yitirmesine, 45 kişinin yaralanmasına ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine neden olan olaylarda tüfek ve av malzemeleri satan 5 işyerinin yağmalanması sonucu  çalınan ve sokak gösterilerinde kullanılan tüfek ve av malzemelerinin peşine düştü. Polis, bu silahların bulunması için evlere baskınlar düzenledi. Diyarbakır'da dün sabahtan itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmasına rağmen 34 yıl aradan sonra kent merkezinin belli noktalarına konuşlandırılan askeri zırhlı araçlarının ise,tedbir amaçlı yerlerinde durduğu görüldü.

Diyarbakır'da 10 kişinin ölmesine neden olan Kobani protestoları ve sonrasında yaşanan olaylarda kent için bir ilk gerçekleşti. Merkez Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde tüfek ve av malzemeleri satan işyerleri bazı göstericiler tarafından kepenkleri parçalanarak açılıp içindeki silahlar ve fişekler alındı. Diyarbakır'da silah satan 5 işyerinin yağmalanarak burada bulunan pompalı ve av tüfekleri ile fişek ve kuru sıkı tabancaların çalındığını tespit eden polis, çalınan bu silahların peşine düştü. Bir kısmının olaylarda kullanıldığı belirtilen tüfeklerin bulunması için polis 2 gündür kentte bir çok ev ve işyerine baskınlar düzenledi.

DİYARBAKIR'DA İLK KEZ

Sur İlçesi'ndeki tüfek ve av malzemeleri satan Murat İçten, işyerinin olaylar sırasında kepenklerinin kırılarak yağmalandığını ve 8 tüfek, 40 kuru sıkı tabanca, bin av tüfeği fişeği alındığını belirterek, "Diyarbakır'da ilk kez işyerimiz yağmalandı. Polis geldi inceleme yaptı. Dükkanda bulunan tüfek, fişek ve kuru sıkı tabancaları almışlar. Sonraki 2 gün işyerinde nöbet tuttum. Yağmalanarak çalınan bu silahların bir an evvel bulunması en büyük temennimizdir" dedi.

Yenişehir İlçesi'nde başka bir işyerinden ise yine tek saçma atan tüfekler ile 2 bin 500 fişek çalındığı belirtilirken, işyeri sahibi polisin bir gece öncesinde uyarması nedeniyle bazı tüfekleri eve götürdüklerini söyledi. Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerinin yoğunluk nedeniyle söz konusu işyerlerinde detaylı incelemeyi henüz yapmadığı ve bu nedenle tam olarak ne kadar tüfeğin çalındığının tespit edilemediği belirtildi.

ASKERİ ZIRHLI ARAÇLAR BEKLİYOR

Diyarbakır'da 12 Eylül askeri darbesinden 34 yıl sonra, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile kentin bir çok noktasına zırhlı araçlarla konuşlandırılan askerler, yasak kalkmasına rağmen yerlerinde duruyor. Askerin, sokağa çıkma yasağı kalkmasına rağmen tedbir amaçlı konuşlandığı yerde kaldığı öğrenilirken, zırhlı araçların yanında bekleyen askerlerin ise kendi çevre güvenliklerini aldığı görüldü. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Polis, İşyerlerinden Yağmalanan Tüfeklerin Peşine Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement