Diyarbakır'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

23.06.2016 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Polis Evi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, şehit ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ile getirdi.

"Bugün bu topraklarda, bu bayrak altında hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz." diyen Aksoy, şöyle konuştu:

"Dün olduğu gibi bugün de yarın da yine güvenlik birimlerimizin her ihtiyaç noktasında bu mücadeleyi vereceklerinden eminiz. Bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti var oldukça devam edecek ve terör sonlanıncaya kadar bu mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Onların aileleri bizim ailelerimiz, onların bir sorunu varsa o sorun en öncelikli sorunumuzdur. Bu anlamda devletimizin bütün kapıları şehitlerimize ve gazilerimize açıktır. Devletimizin imkanları ne ise bu imkanlar çerçevesinde onların sorunlarını çözmek için bütün kurumlarımız, bütün bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürecektir."

Vali Aksoy, huzur ve barış içerisinde bir bayram diledi.

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da ramazanın paylaşma ayı olduğunu ifade etti.

Vatan borcu için canla başla çalışacaklarını vurgulayan Taşdan, zor bir dönemden geçtiklerini anımsattı.

Ülkenin her türlü zorluğun altından kalktığı gibi terör belasından da kurtulacağını bildiren Taşdan, "Bundan sonraki süreçte de mücadeleye aynı şekilde devam edecek. Bizim için ağır oldu. Şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin birlik ve bekası için bu mücadele geçmişte olduğu gibi bundan sonra da devam edecek ve bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın." diye konuştu.

Daha sonra Vali Aksoy, HSYK yaz kararnamesi ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ramazan Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Taşdan, şehit aileleri ve gazilerin çocuklarına oyuncak dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar - Son Dakika


Advertisement