Diyarbakır'da Şehitler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Şehitler Anıldı

Diyarbakır\'da Şehitler Anıldı

Diyarbakır'da 'Polis Haftası' etkinlikleri kapsamında şehitler kabirleri başındaki anıldı.

09.04.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 'Polis Haftası' etkinlikleri kapsamında şehitler kabirleri başındaki anıldı. Anmaya katılan İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında bizleri bölmek isteyen ve her fırsatı değerlendirmekten geri kalmayan hainlere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'da Yeniköy ve Mardinkapı Mezarlığı'nda şehit polis ve bekçiler kabirleri başlarında anıldı. Anma törenine Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Emniyet Müdür Yardımcıları, polisler ve şehitlerin yakınları katıldı. 1980 yılında şehit edilen polis memuru Abdullah Budak, kabri başında anılarak duar edildi. Şehit polis memuru Budak'ın kızı Zuhal Demir ve 4 yaşındaki torunu Elif Su, dedesinin kabrine topladığı çiçekleri bırakarak dua etti. Okunan duaların ardından şehitlerin kabrine karanfil bırakan emniyet yetkilileri ile beraberindekiler daha sonra polisevine geçti. Polisevindeki şehit ve gaziler için düzenlenen yemeğe Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile şehit ve gazi yakınları katıldı. Emniyet Müdür Adnan Taşdan, burada yaptığı konuşmada, Emniyet teşkilatının ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlanmasında, halkın huzur ve güven ortamının sağlanmasında insan haklarına saygılı, yüksek vazife şuuru ile önemli görevler üstlendiğini belirterek, şöyle dedi:

"Teşkilatımız, geçmişte olduğu gibi bugün de, yarında bizleri bölmek isteyen ve her fırsatı değerlendirmekten geri kalmayan hainlere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Çok uzak değil yakın zamanda Silvan, Sur ve Bağlar ilçemizde mevcut huzur ve güven ortamının bozmaya yönelik çukur kazıp, barikat kurup bombalı tuzaklamalar yapan her türlü sinsi ve hainliği değerlendiren masum halkı silah zoruyla korkutan, sosyal hayatın akışını engellemeye çalışan hainlere karşı askeri birliklerimizle birlikte topyekun mücadele verdik. ve emellerine ulaşmalarına müsaade etmedik. Bu uğurda vatan evlatlarımızı kaybettik gaziler verdik."

Vali Hüseyin Aksoy, özellikle Diyarbakır'da son aylarda artan terör olayları ile mücadele sırasında güvenlik güçlerinin şehit olduğunu belirterek, " Özellikle Diyarbakır'da son aylarda artan terör olayları karşısında askeri birliklerimizle birlikte omuz omuza çok güzel, çok zor mücadeleler verildi. Birçok şehidimiz oldu, bir çok arkadaşımız yaşamını kaybetti, yaralandı. Ben gerek son aylarda Diyarbakır ilinde, gerekse teşkilatın kuruluşlundan bugüne kadar bu ülke, bayrak, vatan için, ülkede yaşayan insanların huzur ve güvenliği için yaşamını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Şehitler Anıldı - Son Dakika


Advertisement