Diyarbakır'da "Suça Karışmış Çocukların Teşhir Edildiği" İddiası - Tahir Elçi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da "Suça Karışmış Çocukların Teşhir Edildiği" İddiası - Tahir Elçi

Diyarbakır'da "suça karışmış çocukların teşhir edildiği" iddiası- Diyarbakır Barosu, suça karışmış çocukların kimlik bilgilerinin internette yayımlanmasıyla ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu Diyarbakır Barosu, suça karışmış çocukların kimlik bilgilerinin internette yayımlanmasıyla ilgili sorumlular hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduDiyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, öğrencilerin 6-8 Ekim Kobani eylemleri sonrası fişlenmeye başlandığını ileri sürdü.

29.01.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "suça karışmış çocukların teşhir edildiği" iddiası- Diyarbakır Barosu, suça karışmış çocukların kimlik bilgilerinin internette yayımlanmasıyla ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu Diyarbakır Barosu, suça karışmış çocukların kimlik bilgilerinin internette yayımlanmasıyla ilgili sorumlular hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduDiyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, öğrencilerin 6-8 Ekim Kobani eylemleri sonrası fişlenmeye başlandığını ileri sürdü.Emniyet müdürlüğünce yapılan çalışmada tespit edilen 872 öğrenciyle ilgili listenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiği ve haklarında işlem yapılmasının istenildiğini savunan Elçi, dilekçede şu ifadelere yer verdi: "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, suça karışmış, cinsel istismara ve tecavüze uğramış 872 çocuğun listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayımladı. Skandal liste herkesin ulaşabileceği şekilde 3 gün boyunca sitede kaldı. Listenin yayımlanması fişlemelerin boyutunu da ortaya çıkardı. Polisin çocuk şubesine başvuran öğrencilerin başvurma nedenlerini açıkça yazması dikkat çekti. 'Şubeye geliş nedeni' bölümünde tecavüze, cinsel istismara uğramış ve zorla alıkonulmuş çocukların isimleri, anne babalarının adları ve ev adresleriyle birlikte teşhir edildi. Fişleme listesi herhangi bir açıklama yapılmadan kaldırıldı."Çocukların isimlerinin kamuoyuna açık şekilde yayımlanmasının kastı aşan bir davranış olduğu ve ceza kanunu bağlamında "görevi kötüye kullanma" suçunu oluşturduğunu kaydeden Elçi, şöyle devam etti: "Çocuk suçlulara ilişkin kayıtlar kesinlikle gizli tutulmalı ve üçüncü kişilerin bilgisine kapalı olmalıdır. Kayıtların ayrıntıları sadece davaya bakmış veya konuyla görevi gereği ilgilenmiş yetkili kişilerle sınırlı tutulmalıdır. Uluslararası sözleşmeler ve iç hukuk kurallarımız aleni bir şekilde ihlal edilmiştir. Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ile il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri görevlileri hakkında kamu davası açılması için gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz."Valilik iki gün önce yaptığı açıklamada, öğrencilerin adlarının yanlışlıkla Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde yayımlandığını belirterek, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün görevden uzaklaştırıldığını, konuyla ilgili maarif müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirmişti. -"Suça karışmış çocukların teşhir edildiği" iddiası-Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi

Diyarbakır\'da "Suça Karışmış Çocukların Teşhir Edildiği" İddiası - Tahir Elçi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Suça Karışmış Çocukların Teşhir Edildiği' İddiası - Tahir Elçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement