Diyarbakır'da Suriyeli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Suriyeli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı

Diyarbakır\'da Suriyeli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı

Diyarbakır'da, Suriyeli çocukların eğitimlerini sürdürmeleri için eğitim merkezi açıldı. Suriye müfredatının uygulandığı merkeze 300 çocuk kayıt yaptırdı.

29.03.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftülüğü, Suriye'den göç edenlere yönelik yaptığı hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Müftülük, Suriyeli vatandaşların barınma, yiyecek, giyecek, ısınma gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük yardımlarının yanı sora özellikle en büyük sorunlardan biri olan eğitim ile ilgili dev adım attı.

Öğretmenlerin Maaşları UNİCEF'ten

Yenişehir İlçe Müftülüğü, Diyarbakır Valiliği'nin izni ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Suriyeli çocukların eğitimleri için eğitim merkezi açtı. Şehit Öğretmen Nesrin Ünügör Ortaokulu bünyesinde açılan geçici eğitim merkezi İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde faaliyet gösteriyor. Eğitim merkezinde, 4 yıllık üniversite mezunu branş öğretmenlerinden milli eğitimin teklifi, valilik onayı ile görevlendirilen 15 bayan 15 erkek Suriyeli öğretmen görev alıyor. Eğitim Merkezi Sorumlu Müdürlüğünü de Suriyeli Öğretmen Muhammed Said yapıyor. Merkezin rehber öğretmenliğini Yasir İbrahim yaparken, UNICEF öğretmenlerin verdiği eğitim karşılığında öğretmenlere 220 dolar aylık ödüyor.

Suriye Müfredatı Uygulanıyor

Suriye müfredatının uygulandığı eğitim merkezinde, hafta içi saat 15:00'da başlayan eğitim Cumartesi-Pazar günleri tam gün olarak devam ediyor. Birinci sınıftan yedinci sınıfa kadar eğitim verilen merkezde 300 öğrenci kayıt yaptırmasına rağmen, servis sıkıntısı ve imkânsızlıklar nedeniyle 250 öğrenci devam edebiliyor.

Eğitim merkezinin kurulması için yoğun mesai harcayan Yenişehir İlçe Müftüsü Alaattin Bozkurt, merkezin faaliyet göstermesinin kendisini inanılmaz mutlu ettiğini ifade ediyor. Eğitim merkeziyle ilgili olarak bilgi veren Bozkurt, "Öğretmenler ve öğrenciler Türkiye'de bir okulda buluştular. İç savaş nedeni ile uzak kaldıkları okullarına kavuştular. Mahrum kaldıkları eğitimlerine devam etmektedirler. Şimdi, hem öğretmen hem de öğrenciler "Çok şükür okuluma kavuştum" diye dua ediyorlar. Daha önce Suriyeli vatandaşların barındığı kamplarda eğitim merkezleri açılmış. Fakat Diyarbakır merkezde da açılan eğitim merkezi ise, kamp dışında açılan ilk ve tek eğitim merkezidir" dedi.

Moral Motivasyon ve Yardım Ziyaretleri

Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt, Şube Müdürü Şaban Çağlar ve Hizmet İçi Eğitim Kur'an-ı Kerim seminerine devam eden bayan Kur'an Kursu öğreticileri ve din görevlileri ile birlikte, eğitim merkezinin son durumunu görmek ve toplanan yardımları teslim etmek üzere okula ziyaret yapıldı. Ziyarette sınıflar tek tek dolaşılarak, öğretmen ve öğrencilerle sohbetler edildi. Ziyarette hazırlanan yardımlar da teslim edildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Suriyeli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement