Diyarbakır'da 'Temiz Olmak Benim İşim' Proje Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 'Temiz Olmak Benim İşim' Proje Tanıtımı Yapıldı

Diyarbakır\'da \'Temiz Olmak Benim İşim\' Proje Tanıtımı Yapıldı

Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda ‘Temiz olmak benim işim’ adlı projenin tanıtımı yapıldı.

20.02.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda 'Temiz olmak benim işim' adlı projenin tanıtımı yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen proje tanıtımına Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Cevat Talay, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri katıldı. Proje tanıtımıyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Cevat Talay, başlattıkları proje ile çocukların temizliği benimseyeceğini söyledi. Projenin ortaklarından bahseden Talay, okullara gidecek üçer kişiden oluşan 3 ekiplerinin olduğunu belirterek, "Projemizin hedef kitlesi Diyarbakır merkez ilçelerde 356 ana sınıfında 8 bin 121 okul öncesi çocuğa ulaşmaktır. Hijyen insan hayatında çok önemli bir yere sahip. Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu her gün 5 yaşından küçük bin 400 çocuğun temiz su ve hijyen eksikliğinden kaynaklanan ishal vakalarından dolayı öldüğünü ve sadece el yıkamakla her yıl bir milyon çocuğun hayatının kurtulabileceğini açıklamış. Projemizin amaçları içerisinde, okul öncesi çocukların el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, çocukların sınıf ortamında hastalık bulaştırmalarını en aza indirmek ve açıkta satılan ve hijyenik olmayan yiyeceklerin zararlı olduğunu açıklamak var. Çocuklarda 'görürsem yaparım' mantığı olmasından dolayı okullara gidecek olan ekiplerimiz görsel olarak; toplarla, simlerle, şarkılarla, görsel sunum ve eğlenceli oyuncaklarla çocuklara eğitim verecek. Bunun yanı sıra okullarda görselliğe hitaben afiş çalışmalarımız ve kırlangıçlarımız olacak. Tabi afişlerin yanı sıra bir çantamız olacak. Bu çantanın içinde diş fırçası, diş macunu, sabun ve sıvı sabun gibi hediyelerimiz olacak ve sunum sonunda çocuklarımıza dağıtılacak. Projeyle ilgili söyleyeceklerim bu kadar dinlediğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar projeye katılan, destekleri olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Avar "Bu projeyi sizlerle birlikte yürüteceğiz. Bu projenin paralelinde obeziteyle ilgili bir çalışmamız olacak ve güzel sonuçlar elde edeceğiz. Projenin sonunda obez olarak saptadığımız çocuklarımız olursa tedavi ve rehabilitasyon noktasına gidebileceğiz. Bu konuda yardımlarınızı, katılımlarınızı bekliyoruz. Bu konuda büyük emekleriniz olacaktır. Şimdiden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar hazırlanan kokteyle davet edildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Temiz Olmak Benim İşim' Proje Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement