Diyarbakır'da Toplu Temel Atma Töreni - Son Dakika
Politika

Diyarbakır'da Toplu Temel Atma Töreni

Diyarbakır\'da Toplu Temel Atma Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, "Bölücü terör örgütü PKK, 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor.

04.09.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Bölücü terör örgütü PKK, 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor. Öyle mi? Bakın, PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun nedir? Kürtlerin PKK sorunu var. Bu sorunu da evelallah el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Bu işin başka yolu yok. Geleceğimizi bu alçak örgütün karartmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki tek dertlerinin vatandaşın huzurunu, güvenliğini sağlamak, refahını artırmak olduğunu vurguladı.

Sahabeler şehri Diyarbakır'ın peygamber aşkını bildiklerini, Veda Hutbesi'nde Hz. Muhammed'in ırkçılık ve ayrımcılığı ayaklar altına aldığını söyleyerek reddettiğini ifade eden Yıldırım, "Biz de ayrımcılığı, bölücülüğü reddediyoruz ve diyoruz ki, ölümüne kadar kardeşlik, ölümüne kadar birlik, beraberlik. Tarih boyunca hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramadı. Akidemiz bir, kıblemiz bir, biz dünya ahiret kardeşiyiz. Emin olun ki önceliğimiz adalettir, önceliğimiz insandır. Emin olunuz ki canınız, malınız ve güvenliğiniz hukuk devleti ile bizim nezdimizdedir." diye konuştu.

Yıldırım, Yenikapı ruhunu diri tutacaklarını, kardeşliği daha da geliştireceklerini, etnik kimliğe, mezhebe, hangi bölgeden olduğuna bakmadan 15 Temmuz'da olduğu gibi kardeş olacaklarını, birlikte millet, birlikte Türkiye olacaklarını, kardeşliğin arasına hiçbir nifak tohumunun girmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Safları daha da sıklaştıracaklarını, yürek yüreğe aynı güzergahta ilerlemeyi sürdüreceklerini, birlikte çalışıp birlikte üreteceklerini, adaletle paylaşacaklarını söyleyen Yıldırım, ülkenin batısından doğusunu, kuzeyinden güneyine her tarafı inşa ve imar edeceklerini dile getirdi.

"Kürtlerin PKK sorunu var"

79 milyonu kardeş bildiklerini, kucak açtıklarını, Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresini aynı gelişmiş seviyeye ulaştırmak için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Yolları böleceğiz, Türkiye'yi birleştireceğiz. Yolları böleceğiz, hayatları birleştireceğiz. Yolları böleriz ama Türkiye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz. Bugün yatırım destek programını açıkladık. Bir yılda, yeni fabrikalar, yeni iş yerleri açacağız. 4 yılda 62 milyar yatırım yapacağız bölgeye ancak bu terör örgütün kökünü kazımamız lazım. Önce bunu yapacağız. Yatırımcı geliyor fakat fabrikası, iş makineleri yakılıyor, çekip gidiyor. Kim kaybediyor? Diyarbakır, Mardin, Siirt, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Kars kaybediyor. Benim Kürt, Türk, Arap kardeşim kaybediyor. Bölücü terör örgütü PKK, 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor. Öyle mi? Bakın, PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun nedir? Kürtlerin PKK sorunu var. Bu sorunu da evelallah el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Bu işin başka yolu yok. Geleceğimizi bu alçak örgütün karartmasına asla izin vermeyeceğiz."

"Silvan Barajı yapılacak"

Başbakan Yıldırım, 65. Hükümet'in iş başı yapmasının üzerinden bugün 103 gün geçtiğini, bu süre içinde Diyarbakır'a bugünler beraber üçüncü kez geldiğini, her gelişlerinde çok önemli müjdelerle geldiklerini söyledi.

Diyarbakır'a ilk gelişinde Tanışık köyünde PKK tarafından katledilen vatandaşların acısını paylaştığını, 22 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tekrar geldiğini ve bu gelişlerinde 116 yeni tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Yıldırım, Diyarbakır'a son 14 yılda yapılan yatırımların tutarının 26 milyar lira olduğunun altını çizdi.

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Diyarbakır'da Toplu Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement