Diyarbakır'da Yezidiler İçin 3 Bin Kişilik Çadır Kent Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Yezidiler İçin 3 Bin Kişilik Çadır Kent Kuruluyor

Diyarbakır\'da Yezidiler İçin 3 Bin Kişilik Çadır Kent Kuruluyor

Irak'ın Musul kenti Sincar bölgesinden kaçıp Diyarbakır'a giden Yezidilerin sayısının bini aşması üzerine Yenişehir Piknik Alanı'nda 3 bin kişilik çadır kent kuruyor.

29.08.2014 11:11  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri, Irak'ın Musul kenti Sincar bölgesinden kaçıp Diyarbakır'a gelen Yezidilerin sayısının bini aşması üzerine Yenişehir Piknik Alanı'nda 3 bin kişilik çadır kent kuruyor.

IŞİD'in saldırıları sonucu Sincar bölgesinden kaçarak Diyarbakır'a gelen Yezidilerin sayısı bini aştı. Sığınmacılar, Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki sanat galerisi, basın merkezi ile Bağlar, Kayapınar belediyelerine ait spor salonları ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın binasına yerleştirilmişti. Sincarlı sığınmacıların sayısının artması üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyeleri, Yenişehir Belediyesi'ne ait Yenişehir Piknik Alanı'nda çadır kent kurmaya başladı. 100'ü büyükşehir, 100'ü Kayapınar, 100'ü Bağlar, 75'i Yenişehir, 25'i Sur Belediyesi'nin kurma çalışması yürüttüğü çadır kentte toplam 400 çadırda 3 bin kişi barınabilecek. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tuvalet ve banyo için tesisat kurarken, alanda iki adet çamaşırhane oluşturuluyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı çadır kentte sağlık merkezi oluştururken, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri de mutfak kuruyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ayrıca başta çocuk ve kadınlar olmak üzere travma yaşayanlara yönelik rehabilitasyon çalışmaları yürütecek mekanlar oluşturuyor. Büyükşehir Park Bahçeler ile Fen İşleri ekipleri de alanda çevre düzenlemesi gerçekleştiriyor.

Çadırlara şu ana kadar bin 100 kişi yerleştirilirken, Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de çadır kentte güvenliği sağlıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Birsel Kaya Akat, Eşref Güler, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimed, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Selim Kurbanoğlu, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, Fatma Şık Barut, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, daire başkanları ve diğer ilgililer çadır kentteki çalışmaları yerinde denetledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, çadır kenti gezerek ailelere çadırlarda istedikleri kadar kalabileceklerini söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Yezidiler İçin 3 Bin Kişilik Çadır Kent Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement