Diyarbakır'daki 300 Milyonluk Yatırım Hizmete Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki 300 Milyonluk Yatırım Hizmete Açılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası haftaya hizmete girecek.

19.10.2015 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜR AYAYDIN - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası haftaya hizmete girecek.

Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan 300 milyon lira tutarındaki Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası tamamlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi  (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında incelemede bulunarak, havalimanı müdürü ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Havalimanı'nda, bugüne kadar terminal binası ile apronun yetersiz olması nedeniyle yurt dışı seferlerinin, hac dönemi dışında düzenlenemediğini anımsattı.

Diyarbakır'dan artık yurt dışı uçuşlarına başlanılacağını kaydeden Yıldırım, yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nın, yapımı tamamlanan tesisin hizmete girmesiyle yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını vurguladı.

"Gelen turist sayısı artacak"

Bu yatırımın, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde tarihi surları yer alan Diyarbakır'ın yanı sıra Güneydoğu'nun da ekonomi ve turizm alanında gelişmesi için önemli altyapı hizmeti olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"İnşaat çalışmaların yüzde 99'u tamamlandı. Ufak tefek düzenleme ve temizlik işleri kaldı. İnşallah ay sonununu bulmadan açılışını yapacağız. Komşu ülkelerdeki şartların da düzelmesiyle sadece bölgeye değil, çevre ülkelere hizmet verecek merkez haline gelecek. Bu yatırım sayesinde gelen turist sayısı artacak. Bölge hem turizm hem de ekonomik açıdan canlanacak."

"Çok güzel bir eser ortaya çıktı"

Yıldırım, 95  bin metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 6 köprü ve bin 38 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi, güç ve ısı merkezinin de yer alacağını işaret ederek, "Havalandırmasından soğutmasına kadar en ince ayrıntısına kadar her şey düşünüldü ve dizayn edildi. Çok güzel bir eser ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'la birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük bir yatırım olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminalinde 10 uçağa aynı anda hizmet verilebilecek, 10 uçaktan 6'sının yolcuları körüklü sistemden hizmet alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki 300 Milyonluk Yatırım Hizmete Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement