Diyarbakır'daki "Çözüm" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki "Çözüm" Konferansı

Diyarbakır'da geçen hafta sonu düzenlenen "çözüm konferansı" sonuç bildirgesi açıklandı.

08.02.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da geçen hafta sonu düzenlenen "çözüm konferansı" sonuç bildirgesi açıklandı.

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Azadi Hareketi ile Kürt siyasiler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen konferansın sonuç bildirgesi Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu.

Konferansın sonuç bildirgesinde, müzakere sürecinin başlatılması isteği aktarıldı. Konferansın herkes için anadille eğitim, düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmasını savunduğu belirtilen bildirgede, şunlar kaydedildi:

" PKK'nın silahlı mücadelesi ve şehir merkezlerinde yürüttüğü çatışmalar, bugün Kürt halkına ve davasına yarar getirmemektedir. PKK, kentlerdeki ve kırsal alanlardaki silahlı savaşı bir an önce sonlandırmalı, çukurları kapatmalı, barikatları kaldırmalıdır. Konferansımız, Varto, Silvan, Cizre, Sur, Nusaybin, İdil, Şırnak ve diğer yerleşim yerlerinde, çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan, zarar gören, yaşamını yitiren veya yaralananların maddi ve manevi zararlarının tazmini için devleti acil önlemler almaya çağırır."

Bildirgede, aktarılan taleplerin hayat bulması amacıyla kamuoyu oluşturmak ve taraflar nezdinde girişimlerde bulunmak için ilgililere inisiyatif geliştirme çağrısı da yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki 'Çözüm' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement