Diyarbakır'daki Nevruz Alanında PKK Bayraklarından Daha Fazla Barzani Bayrağı Vardı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Nevruz Alanında PKK Bayraklarından Daha Fazla Barzani Bayrağı Vardı

Diyarbakır'daki Nevruz Parkı'nda terör örgütü PKK bayraklarından ziyade Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin bayraklarının bulunması dikkat çekti.

21.03.2016 20:58  Güncelleme: 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sene Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları önceki yıllara göre sönük geçti. Nevruz alanında sabah saatlerinde 20 bin kişi varken, öğleden sonraki katılımlarla birlikte bu rakamın ancak 200 bine bulduğu belirtildi. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Parkı'nda terör örgütü PKK bayraklarından ziyade Iraklı Kürt siyasetçi ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin bayraklarının bulunduğu dikkat çekti.

KATILIMIN AZ OLMASINDA "IŞİD BOMBA PATLATABİLİR" ENDİŞESİ ETKİLİ OLDU

Önceki senelerde 700 bin ila 1 milyon kişi katılmıştı. Katılımın bu yıl az olmasına halk arasında yayılan, 'IŞİD bomba patlatabilir, olaylar çıkabilir' söylentilerinin neden olduğu iddia edildi.

DEMİRTAŞ KONUŞMA YAPTI

Nevruz alanına gelenlere HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder konuşma yaptı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BAŞLADI

Diyarbakır'da bugün nevruz kutlamaları sıkı güvenlik önlemleri altında başladı. Nevruz Parkı'na vatandaşlar kurulan 5 ayrı polis noktasından aranarak girerken, çevrede de geniş güvenlik önlemleri alındı.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN GELDİLER

Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı'nda bugün saat 10.00'dan itibaren kutlanmaya başladı. Bu yıl 'Direnerek kazanacağız', 'Özgür önderlik, özerk Kürdistan, Demokratik Türkiye' sloganıyla kutlanana nevruza katılmak için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelirken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kentte ve Nevruz Parkı'nde geniş güvenlik önlemleri aldı.

5 BİN 205 POLİS DİYARBAKIR'DA GÖREVLENDİRİLDİ

Edirne, Manisa, İzmir, Antalya, Kırıkkale gibi illerden takviye gelenlerin de aralarında olduğu 5 bin 205 polis kentte görevlendirilirken, kritik noktalara da zırhlı araçlarla polis ekipleri konuşlandırıldı. Nevruz Tertip Komitesi de yaklaşık 5 bin kişiyi güvenlik görevlisi olarak görevlendirdi. Polis, alana girenleri kurulan 5 ayrı arama noktasından tek tek arayarak girmelerine izin verdi. Bu arada başlarında Abdullah Öcalan fotoğraflarının bulunduğu şapka takanların alana alınmadığı görüldü.

Nevruz ateşi için yaklaşık 3 ton odun alana getirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı da kentin değişik noktalarından otobüslerle vatandaşları alana taşıyor.

SABAH SAATLERİNDE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK VE ÖCALAN POSTERLERİ YOKTU

Nevruz etkinlikleri 'Ey Rakip' adlı Kürt marşı ve bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Alanda sabah saatlerinde terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan posterleri bulunmazken, öğlen saatlerinde yüzleri poşularla kapalı bir grup tarafından PKK, YPS, YPG flamaları toplu halde getirilerek alandakilere dağıtıldı. Yüzleri poşulu grup daha sonra platform önünde toplu halde PKK, YPG; YPS flamalarıyla gösteri yaptı.

Platform önündeki nevruz ateşini ise Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak zafer işareti yaparak Eş Başkan Fırat Anlı ile birlikte yaktı.

DENİZ NAKİ DE NEVRUZ KUTLAMASINA KATILDI

Ziraat Türkiye Kupası maçında Bursaspor ile oynadıkları ve 2-0 kazandıkları maçtan sonra yerel bir televizyondaki bir programda "Çocuklar ölmesin, maça gelsin" diye konuşması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 12 maç oynamama cezası verilen Amedsporlu Deniz Naki de nevruz kutlamasına katıldı. Boynunda sarı, kırmızı, yeşil fular ve yöresel kıyafetle kutlamalara katılan kolunda özgürlük anlamına gelen 'Azadi' yazısı bulunan ve aslen Tuncelili olan Deniz Naki ile hayranları fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.

"YAŞANANLARLA İLGİLİ ÖCALAN'A BİR MEKTUP GÖNDERECEĞİZ"

Konfetilerle platforma çıkan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, alandakileri Kürtçe yaptığı kısa konuşma ile selamladıktan sonra konuşmasına Türkçe devam etti. 3 yıldan beri müjde ve coşkuyla Nevruz Bayramı'nı kutladıklarını anlatan Demirtaş, ancak bugün nevruzu çatışma ve ölüm haberleri altında kutladıklarını söyledi. 3 yıl boyunca eşitlik ilkeleri etrafında kilitlenilirse, barışın mümkün olabileceğini anladıklarını ifade eden Demirtaş, yaşananlarla ilgili Abdullah Öcalan'a bir mektup göndereceklerini belirterek şunları söyledi:

"Elbette bizler köksüz, tarihi olmayan bugün ortaya çıkmış bir halk değiliz. Tıpkı nevruz gibi Kawa'nın ruhundaki gibi bizi birleştiren bir ruh var. Bugün Botan'ın çocukları Mir Bedirxan'ın çocukları, Şeyh Said'in çocukları bizleri nasıl selamlıyorsa, Seyit Rıza'nın yoldaşları Dersim'den, Gazi Muhammed'in torunları, Mele Mustafa'nın torunları, Ali Şer ve Zarife'nin yoldaşları bize nasıl bir miras bıraktıysa, bizler de Kobani'den Arin Mirkan'ın, Cizre'den Mehmet Tunç'un, Silopi'de Seve'nin mesajlarını birleştirerek, bir barış mektubu olarak İmralı'ya başkan Apo'ya bir mektup olarak gönderiyoruz. Ördüğünüz o barış yolu, Dolmabahçe Mutabakatı'nda dile getirdiğiniz yola bağlıyız. Savaş, çatışma olağan değil. Müzakere dediğiniz şey çatışma çözümlerini ortaya koyarak ortak bir noktada buluşmaktır."

"HUKUK DIŞI YOLLARLA BİR ARAYA GELEMEYİZ"

Çözüm sürecine değinen Selahattin Demirtaş, "Anti demokratik, hukuk dışı yollarla bir araya gelemeyiz. Bizi bir araya getirecek hukukun, demokrasinin yoludur. Orta Doğu'da da tarihi bir dönem yaşanıyor. Hiç şüphesiz ki bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek isteyen çok sayıda uluslararası güç var. Bizler bunun farkında olarak mücadele ediyoruz. Ama Ankara'da bu ülkeyi yönetenler tehditleri art arda sıralarken, halkın taleplerini tehdit olarak gördükleri sürece barış zor. Birlikte hareket etmek istiyorsak o zaman demokratik ilkelerde buluşmak zorundayız. Ankara'da bu aklın eksik olduğu ve bütün süreci yanlış okuduğu anlaşılıyor. Kürt halkı korkmadan bütün halklar gibi özgürce yaşamak istiyor. Başkasından bir şey değil kendisinden çalınanı istiyor" diye konuştu.

"BARIŞ MASASINA DÖNMEK İÇİN İNİSİYATİF ALMAYA HAZIRIZ"

Demirtaş, tıkanan çözüm görüşmelerine yeniden başlanabileceği ve barış masasına dönmek için inisiyatif almaya hazır olduklarını belirterek, "Hamasetle tehdit ederek, 'bitireceğim' diyerek siyaset kurulamaz. Şunu artık herkesin iyi anlaması lazım. Kürt halkının inkarı ve bunun tehdidi üzerinden barış süreçleri yürütülemez. Barış istemek ve barış sesinin daha gür çıkması için, bomba silah seslerinin durması lazım. Bizler bütün arkadaşlarımızla birlikte yeniden barış masasına dönülmesi ve yeni bir barış dilinin kurulması için inisiyatif almaya hazırız. Bu cesaret istiyor. Artık şu görülmelidir. AKP birleştirici bir parti değildir. Kürt düşmanlığı üzerinden, Kürtler Rojava'da herhangi bir yerde hak kazanmasın üzerine siyaset oluşturanlar kendileri de kaybediyor, herkese de kaybediyorlar. Yakın zamanda yürütülen barış sürecinden dersler çıkararak, eksiklerini cesaretle masaya yatırarak yol almamız lazım. Eğer siyaset bunu başaramazsa orada siyasetsizlik vardır" diye konuştu.

"DEVLET AKLI, KİN VE ÖFKE İLE HAREKET EDİYORSA, HALKINI FELAKETE SÜRÜKLER"

Türkiye'nin doğu ve batısında yaşanan olayları değerlendiren Demirtaş, kin ve öfke ile hareket eden devlet aklının kendi halkını felakete sürüklediğini savunarak, şöyle konuştu:

"KORKUTARAK ASLA HİÇBİR ŞEY ÇÖZEMEZSİNİZ"

"Korkarak, korkutarak asla hiç bir şey çözemezsiniz. Biz siyasi tarihimiz boyunca her zaman adil çözümlerin peşinde koştuk. Kimseye düşmanlık yapmadan ama bize düşmanlık yapanların karşısında dimdik durduk. Devlet aklı, ferasetsiz kalmışsa, kin ve öfke ile hareket ediyorsa, kendi halkını felakete sürükler. Bu tür dönemlerde asıl olan şey ortak akıl ile hareket etmektir. Bizim çözüm önerilerimiz var bütün bunlara kulak vermek yerine akıl almaz bir tasfiye politikası yürütmek kimseye kazandırmaz."

"BU NEVRUZU ÇÖZÜME VESİLE YAPMAK İSTİYORUZ"

Konuşmasında, barış ve çözüm mesajları veren Demirtaş, söylenecek son sözlerin çok kıymetli olduğunu bu nedenle, kutladıkları nevruzun barışa vesile olmasını isteyerek, "Belki önümüzü kesmek, bizden koparacakları 3-5 oyun hesabını yapanlar, kendi bindikleri gemiyi batırdıklarının farkında değiller. Bu çizgi, çatışmanın yaşandığı bütün ülkelerde hakim çizgi olmuştur. Halkların kültürlerini inkar etmeden, herkesin nasıl yaşayabileceğini göstermek zorundayız.

"HDP'Yİ BÜYÜTMEK ÇÖZÜMÜ BÜYÜTMEKTİR"

Merkeziyetçiliğe karşı özyönetim modelleri ile tek dil ve tek lider sultasına, tek milletin egemenliğine karşı inşa edilmiş bir çizgidir. HDP'yi büyütmek çözümü büyütmektir. Bu nevruzu çözüme vesile yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ UZAK DEĞİL"

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, konuşmasında hükümete çözüm çağrısında bulunarak şöyle dedi:

"Barış uzak değil. Bu topraklarda iktidarı eline geçirenlerin hikmetle öğrenme alışkanlığı yok ancak felaketle öğrenebiliyorlar. Hem ülkemizi hem bölgemizi bir yeryüzü cenneti haline getireceğimiz yöntem nettir, açıktır, onun da yolu demokratik siyaset ve müzakerelerdir. Buradan İmralı Heyeti olarak Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum. Laf kalabalığını bir kenara bırakın. Bölgenin gerçekliğini bizim kadar biliyorsunuz. Bunun sürdürülebilir olmadığını biliyorsunuz. Bölge halkının demokratik sabrı daha berhava olmuş değil. Siz de başbakansınız bu topraklara kaçak gelip gideceğinize açın İmralı yolunu sizinle mutabakat kaldığımız ne varsa oradan başlatalım bir hafta içinde ülkemizin çehresini değiştirelim. Sen el kapılarında vatandaşlarımızı serbeste dolaştıracağım derken memleketinizde insanlar dolaşamıyor bundan utanmıyor musunuz? Bütün arkadaşlarımız ve kurumlarımızla size son derece önemli bir çağrı yapıyoruz. Bütün annelere buradan taahhüt ediyorum. Bu ülkede bu ciddiyetle yaklaşırlarsa çatışmasızlığın yakalanması bir haftalık iştir. Böyle olmazsa beni Diyarbakır meydanında dara çekin, ah çeken alçaktır."

Önder, 4 yıldır bu meydanda Abdullah Öcalan'ın mesajını okuduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3 yıl burada barışın nevruzunu okuduk. Sayın Öcalan 3 yıl barışın kıymetine savaşın tehlikesine dikkat çekti. Onu okuma onurunu yaşadık. Biz barış nevruzunu okurken bu platform 40 TV'nin canlı yayınladığı bir nevruz oldu. Şimdi bir direniş nevruzu kutluyoruz dostlarımız ve tarafsız yayınlardan başka kimse yok. Kimisi korku, baskıyla psikolojik harp yöntemleriyle rehin aldı. Burada dostlarımızla beraberiz ama bu mücadele başladığında da böyleydi. Dostlarımız bize yeter. Bu mücadelenin fitilini Mazlum Doğan 3 kibrit ile yaktığı zaman 200 kişi yoktular, bugün milyonlarca kişiyiz.

"BU BARIŞI GETİRECEĞİZ"

Bu medya bu meydanın sabah 9'da çekip o haliyle yayınlıyorlar. Ben de onlara diyorum ki işte nevruz meydanı, bir tek kişi kalıncaya kadar bu direniş meşalesi sönmeyecek. Bu bölgenin gerçekliğinden hiçbir şey anlamayanlar sürekli bizi baskı altına almaya çalışıyorlar. Falancayı kınayın, filancayı eleştirin diyorlar. Buradaki anaları tanısalar evlatlarının bir kısmını dağlara bir kısmını mezara bir kısmını meclise gönderdiklerini bilirlerdi. Tahir Elçi şahsında hepsine söz veriyoruz. Bu barışı getireceğiz. Ölümler genç yaşında toprağa girenler boşu boşuna girmediler onlara borcumuzdur bu topraklara barışı özgür eşit bir yaşamı getirmek" dedi.

"KÜRT EVİNE GİREMİYOR, TÜRK EVİNDEN ÇIKAMIYOR"

Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile aralarında dağlar, denizler olabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"3 yıl birlikte mesai yaptık barış uğruna, daha iyi bir dünya ve ülke uğruna yazdıkları söyledikleri tartıştıkları şeyler bugün faşist rejime rağmen bize uğraşıyor. Muhtemelen şunu söylerdi. Bre ahmaklar ben size Eşme Ruhu dedim, bölgeyi ortak evimiz yapalım dedim. Yoldaşlarıma söyledim size yardım ettiler bunun bir barış kıvılcımı olmasını diledim siz getirdiniz Sur'a, Nusaybin'e, Cizre'ye gönderdiniz. Bre ahmaklar diye başlardı söze. Siz bu akılla daha kaç adım gidersiniz diye eklerdi Sayın Öcalan. Başbakan bir kamu düzeni diye tutturdu Sayın Öcalan kamu düzeni polisiye yöntemle sağlamaz diyerek bir bilim insanına yakışır bir cevap verdi. Gelin bunu sağlayalım. Bütünlüklü bir müzakere kamu dediğiniz şeyi kazanabilir dedi. Sayın Öcalan ne dediyse tersini anladılar ya da düzünü anlayıp tersini yaptılar. Sayın Öcalan Davutoğlu'na acı acı gülerek şöyle derdi. Kürt evine giremiyor Türk evinden çıkamıyor; al sana kamu düzeni. İşte sizin kamu düzeni, ülkeyi getirdiğiniz nokta burası. Oysa barışın hemen eşiğindeydik. Elimizi uzatsak tutacak kadar yakındık.

"HAPİSHANE İLE SÜRGÜNLE KORKUTAMAZLAR"

Bugünde uzak değiliz bu kan bu ölüm bizleri yıldıramaz. Hapishane ile sürgünle korkutamazlar. Korkak arıyorsanız aynaya bakın. Bir fezleke geldiğinde yere göğe sığdıramadığınız mahkemelere biz güvenmiyoruz dediniz. Sizin güvenmediğiniz mahkemelere biz güveneceğiz öylemi çok beklersiniz."

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarına katılanlar programın bitimine doğru alandan ayrılırken polis, bazı kişileri taşıdıkları bayrak ve flamalar nedeniyle gözaltına almak istedi. Kontrol noktasında yapılmak istenen gözaltına orada bulunanlar tepki gösterince, kısa süreli bir gerginlik yaşandı ve polis göz yaşartıcı bombayla kalabalığı dağıttı. Bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi.


Diyarbakır\'daki Nevruz Alanında PKK Bayraklarından Daha Fazla Barzani Bayrağı Vardı

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Nevruz Alanında PKK Bayraklarından Daha Fazla Barzani Bayrağı Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (96)

  • Hemşin: Polisimizi niye diktiniz ki oraya bırakın işıd patlatsın işte toplu temizlik 90 50 Yanıtla
  • TÜRK: Helal sana selhattin demirtaş 23 59 Yanıtla
  • SURKENTLİ ESNAF: BAKIN BEN SURLUYUM 27 YILDIR ESNAFIZ AİLECEK BURDA İSİM VERSEM SURUN HEPSİ TANIR BİLİR ŞUNU İFADE EDİYİM DİYARBAKIR HALKI KÜRT HALKININ YANINDADIR KÜRDE ZULMEDEN BU DURUMDA PKKDIR VE HDPNİN PKKYA BOYUN EĞEN POLİTİKASIDIR HERŞEY GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE OLUYOR 17 YAŞINDA ÇOCUKLAR 60 YAŞINDAKİ ADAMLARI TOKATLIYOR TEHDİT EDİYOR BAKIN BENİM DÜKKANIMDAN BİR ÇÖP ALMADAN ÇIKTIM AÇ 5 GÜN SONRA DÜKKANIMI PARAMPARÇA BULDUM ENKAZINDANDA 3 TANE PATLAMAMIŞ TÜP BOMBASI ÇIKTI BURDA 2 ASKER ŞEHİT OLMUŞ ALLAH ŞAHİTTİR BEN ARTIK O DÜKKANI İŞLETMEM O KANIN ÜSTÜNDE EKMEK KAZANMAM ALLAH PEYGAMBER GÖRÜYOR BEN NASIL İNKAR EDEYİM BU ZÜLÜM PKK ZÜLMÜDÜR 56 12 Yanıtla Cosskunn....: HELAL SANA CANIM GARDASIM BENDE KURDUM KAHROLSUN PKK 2 1
  • ankaralı: Pkk flamalarını apo posterlerini dağıtanlar güvenlik kameralarıyla tesbit edilip tek tek bulundukları yerden alınıp yargılanmalıdır af yok 40 23 Yanıtla
  • Bozkurt: Sen ypg yps terör örgütü diyorsun operasyon yapıyon bunlarda gelmiş bez parçalarını alenen sallıyor ve bunlara izin veriliyor.ancak Türkiye de olur.şehitlerin kemikleri sızım sızım sızlıyor 48 13 Yanıtla
  • fanica: arada fark yokki zaten ikiside meccusi ateşe tapan sapkın bayrağı 47 13 Yanıtla
  • OĞUZ TÜRKOĞLU: Şimdi barzaniyemi umut bagladiniz. 44 16 Yanıtla
  • Türk Gençliği: bu pkk ypg vs terör örgütlerini savunan, özerklik isteyen başı bozukları atacaksın o 3 ton oduna, temizlik olurdu. 34 20 Yanıtla
  • ADANALI: O ATEŞTE YANARSINIZ BİRGÜN 35 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement