Diyarbakır'daki Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Nevruz Kutlaması

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı yolunun açılmasını istediklerini belirterek, “Mutabakat kaldığımız ne varsa oradan başlatalım bir hafta içinde ülkemizin çehresini değiştirelim. Bu ülkede bu ciddiyetle yaklaşırlarsa çatışmasızlığın yakalanması bir haftalık iştir.

21.03.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı yolunun açılmasını istediklerini belirterek, "Mutabakat kaldığımız ne varsa oradan başlatalım bir hafta içinde ülkemizin çehresini değiştirelim. Bu ülkede bu ciddiyetle yaklaşırlarsa çatışmasızlığın yakalanması bir haftalık iştir. Böyle olmazsa beni Diyarbakır meydanında dara çekin ah çeken alçaktır" dedi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Nevruz'unda konuştu. Bu bölgenin gerçekliğinden hiçbir şey anlamayanların sürekli kendilerini baskı altına almaya çalıştığını savunan Önder, "Falancayı kınayın, filancayı eleştirin diyorlar. Buradaki anaları tanısalar evlatlarının bir kısmını dağlara, bir kısmını mezara, bir kısmını meclise gönderdiklerini bilirlerdi. Tahir Elçi şahsında hepsine söz veriyoruz. Bu barışı getireceğiz. Ölümler genç yaşında toprağa girenler boşu boşuna girmediler onlara borcumuzdur bu topraklara barışı özgür eşit bir yaşamı getirmek" dedi.

Gerekli ciddiyetle yaklaşılırsa çatışmasızlığın sağlanmasının bir haftada mümkün olacağını söyleyen Önder, "Hem ülkemizi hem bölgemizi bir yeryüzü cenneti haline getireceğimiz yöntem nettir, açıktır, onun da yolu demokratik siyaset ve müzakerelerdir. Buradan İmralı Heyeti olarak Sayın Başbakan'a çağrı yapıyorum. Bölgenin gerçekliğini bizim kadar biliyorsunuz. Bunun sürdürülebilir olmadığını biliyorsunuz. Bölge halkının demokratik sabrı daha berhava olmuş değil. Siz de başbakansınız, açın İmralı yolunu sizinle mutabakat kaldığımız ne varsa oradan başlatalım bir hafta içinde ülkemizin çehresini değiştirelim. Bütün arkadaşlarımız ve kurumlarımızla size son derece önemli bir çağrı yapıyoruz. Bütün annelere buradan taahhüt ediyorum. Bu ülkede bu ciddiyetle yaklaşırlarsa çatışmasızlığın yakalanması bir haftalık iştir. Böyle olmazsa beni Diyarbakır meydanında dara çekin ah çeken alçaktır. Bunu Sayın Öcalan'la yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz perspektifle yapıyoruz, annelerin tedirginliği için yapıyoruz. Gelin daha fazla kirlenmeyelim" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement