Diyarbakır'daki Öğretmen Günü Kutlamasında Elektrikler Kesildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Öğretmen Günü Kutlamasında Elektrikler Kesildi

Diyarbakır\'daki Öğretmen Günü Kutlamasında Elektrikler Kesildi

Diyarbakır'da Öğretmen Günü nedeniyle Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen törende öğrencilerin konser verdiği sırada elektrikler kesildi.

24.11.2014 16:34  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır' da Öğretmen Günü nedeniyle Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende öğrencilerin konser verdiği sırada elektrikler kesildi. Yaklaşık 15 dakika karanlıkta verilen konseri, katılanlar tempo tutarak izledi. Diyarbakır'da Öğretmenler Günü kutlaması, Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Sevinç ile askerler katıldı. Protokol daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Müdürlüğü'ndeki törene geçti. Törende, emekli olan öğretmenlere takdir belgesi ile plaket verildi. Şiir ve kompozisyonların okunduğu törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, öğretmenlerin sürekli kendilerini yenilemeleri gerektiğini belirterek, "Yaşadığımız şehir eğitim alanında geçmişiyle örnek alınması gereken Anadolu'nun ilk üniversitelerinden biri olarak bilinen Mesudiye Medresesi'nin coğrafyasında barındıran kadim bir kenttir. Ayrıca Diyarbakır'ın 12'nci yüzyılda 1 milyon 40 bin ciltlik bir kütüphaneye de ev sahipliği yaptığı da bilinmektedir. Denilebilir ki insana insanlık için yatırım yapma idealini taşıyan bu meslek gücünü sevgi ve fedakarlıktan almaktadır. Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir. Bu nedenle de karşılığı hiçbir şekilde hiçbir bedelle ödenemez. Öğrenmenler sadece öğrencilerin dersleriyle değil dertleriyle de ilgilenmeli" dedi.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler öğretmen andı içti. Törende Güzel Sanatlar Spor ve Müzik Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan koro konser verdi. Konser sırasında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nin elektrikleri kesilince, öğrenciler şarkı söylemeyi sürdürdü. Salondaki protokol ve izleyiciler yaklaşık 15 dakika konseri karanlıkta izleyerek tempo tuttu. Elektriklerin gelmesiyle konser devam etti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Öğretmen Günü Kutlamasında Elektrikler Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement