Diyarbakır'daki Polis Aracına Saldırı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Polis Aracına Saldırı

Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Nuri Yazanel'in (38) izne geldiği Sivas'tan dün görev yaptığı Diyarbakır'a döndüğü öğrenildi.

15.12.2015 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Nuri Yazanel'in (38) izne geldiği Sivas'tan dün görev yaptığı Diyarbakır'a döndüğü öğrenildi.

Yazanel ile aynı apartmanda oturan öğretmen komşusu Metin Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin kolu kırılan oğlunu ziyaret etmek ve hafta sonu yapılan açıköğretim sınavına katılmak için izinli olarak Sivas'a geldiğini söyledi.

Yazanel'in bir süre Şırnak'ta, yaklaşık 2 aydır da Diyarbakır'da görev yaptığını anlatan Kaplan, "6 günlüğüne izin almıştı ve oğlunu ziyaret etmek için gelmişti. İzni bitmişti ve dün saat 17.00 sıralarında görev yerine gitmek üzere buradan çıkmıştı" dedi.

Şehidin şehadet haberini akşam işten döndükten sonra öğrendiğini ve üzgün olduğunu dile getiren Kaplan, "Rahmetli gayet insan canlısı bir kardeşimizdi. Şehadet makamına ulaştı, Rabbim şehadetini kabul etsin. Çok iyi bir insandı, komşuluk ilişkilerimiz gayet iyiydi, ailece görüştüğümüz bir insandı" diye konuştu.

Bu arada, Şarkışla'da öğretmen olan şehidin kardeşi Dilek Yazanel ile yanında bulunan annesi Latife ve babası Davut Yazanel ambulansla kente getirilerek görevlilerin yardımıyla eve çıkartıldı.

Silvan karayolu Oğuzlar köyü mevkisinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, saldırıda Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ile polis memurları Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Polis Aracına Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement