Diyarbakır'daki Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı

Diyarbakır\'daki Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı

Valilik, sokağa çıkma yasağının Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri de dahil edilerek, perşembe saat 06.00'ya kadar uzatıldığını bildirdi.

08.10.2014 06:04  Güncelleme: 07:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri de dahil edilerek perşembe saat 06.00'ya kadar uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için saat: 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Yapılan değerlendirme sonucu sokağa çıkma yasağının Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ilçelerinin de dahil edilerek 9 Ekim Perşembe günü saat 06.00'ya kadar uzatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"CAN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

"Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir.

Güvenlik, sağlık (112 komuta kontrol, 112 Acil Sağlık İstasyonları, hastanelerde vardiye değişimleri), itfaiye, su, doğalgaz, elektrik, ulaşım idaresi çalışanları hariç diğer kamu görevlileri idari izinli olacaktır."

ASKER ÖNLEM ALDI

Bu arada Diyarbakır'da valiliğin sokağa çıkma yasağı kararı almasının ardından gece Elazığ ve Siverek Caddeleri başta olmak üzere kentin ana arterlerinde 7. Kolordu Komutanlığı'na ait zırhlı birlikler güvenlik önlemi aldı.

DİYARBAKIR' DA ZARARIN BİLANÇOSU

İşte olayların ikinci gününde zarar bilançosu:

-3 BİM mağazası yakıldı ve yağmalandı
-A101 Şubeleri molotoflandı
- Kiler marketleri molotoflandı
-Sabah Market, Çömçe Lokantası, Goşta Lokantası yakıldı
-4 bankaya girildi
-8 bankaya molotof atıldı
-17 ATM kullanılamaz hale getirildi
-PTT Sur Şubesi basıldı içerideki para kasası alındı
-AKP Kayapınar İlçe Binası basıldı, koruma polisi linçten zor kurtuldu
-Bağlar ilçesindeki tüm karakollara molotof atıldı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Vatandaş: Allah memleketin huzurunu kaçıranların evlerinde huzur bırakmasın, bu memlekete verilen zararla bir kaç Kobani inşa edilirdi. Kobani bu yakıp yıkmaktan ne elde etti acaba. . . . . . . 4 0 Yanıtla
  • MURAT: bdp hdp zihniyetinin başına anca tank gelirse akıllı oluyorlar 2 2 Yanıtla
  • c.k: okullar da mı tatil? 1 1 Yanıtla

Advertisement