Diyarbakır'daki STK'lardan 'Barış' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki STK'lardan 'Barış' Çağrısı

Diyarbakır'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hendek ve barikatlarla, sokağa çıkma yasaklarıyla sorunun çözümünün mümkün olmadığını söyledi.

06.01.2016 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki 14 sivil toplum örgütü, Cizre, Silopi ve Sur'da yaşanan ölümler ile HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin girişimde bulunulmasına ilişkin Diyarbakır Barosu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Diyarbakır Barosu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, TMMOB, Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, DESOP, DORSA, MAZLUMDER, Ticaret ve Sanayi Odası, DİSİAD, DOGÜNSİFED, KESK, Tabipler Odası ve İHD adına hazırlanan ortak basın metnini Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen yaptı. Bölgede şehirlere ve sokaklara sirayet eden çatışmaların insani, ekonomik, toplumsal, tarihi ve hukuki tahribatı her geçen gün büyüttüğüne dikkat çeken Özmen, çözüme dair çabanın sarf edilmediği her an yarayı kangrenleştiğini ve her geçen gün hak ihlallerinin arttığını söyleyerek, geleceğe dair ümitlerin azaldığına vurgu yaptı.

"DEP vekillerinin tutuklanması kanlı bir süreci başlattı"

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı tartışmalarından kaygı duyduklarını ifade eden Özmen, Türkiye'de, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ne gibi sonuçlar doğurduğunu, 1994'te DEP milletvekillerinin tutuklanması örneği üzerinden değerlendirdi. Bunun acı bir tecrübe olduğunu kaydeden Özmen, "1994'te DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Meclis'te gözaltına alınıp tutuklanmaları, Türkiye'de çok kanlı bir sürecin fitilini ateşlemişti. Tarihe 'demokrasi ayıbı' olarak geçen bu adım; siyasi mekanizmaları tüketmiş, hak ve özgürlük çizgisini geriye çekmiş ve demokratik yaşama çok büyük zararlar vermişti" dedi.

Diyarbakır\'daki STK\'lardan \'Barış\' Çağrısı
Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki STK'lardan 'Barış' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement