Tahir Elçi'nin Öldürüldüğü Yerde Savcılara Yine Ateş Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi'nin Öldürüldüğü Yerde Savcılara Yine Ateş Açıldı

Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde inceleme yapan savcılara yine ateş açıldı. Elçi'nin vurularak düştüğü yerde çok sayıda önemli delilin hala olay yerinde olduğu görüldü.

30.11.2015 11:38  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Cumartesi günü Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü ve iki polis memurunun şehit edildiği saldırının olduğu yerde inceleme yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyete teröristlerce ateş açıldı. Sokağa çıkma yasağının bugün kaldırılmasının ardından olay yerine giden gazeteciler Elçi'nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'nin yanında onlarca delil numarası gördü. Toplanması gereken kurşun çekirdekleri ile boş kovanların olay yerinde hala durması, kan izlerinin hala yerde olması dikkat çekti.

HEYET SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ SOKAKTA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekibi ve Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti.

SİLAH VE PATLAYICILARLA SALDIRI

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmazken, daha sonra heyet olay yerinden ayrıldı.

HEYET ÖNCEKİ GÜN DE ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALMIŞTI

Saldırının olduğu gün incelemede bulunmak üzere olay yerine giden Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru yaralanmıştı.


BOŞ KOVANLAR VE KAN İZLERİ HALA YERDE

Tahir Elçi'nin öldürüldüğü, 2 polis memurunun da şehit olduğu çatışmalardan sonra olayın yaşandığı Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağının bugün kaldırılmasının ardından gazeteciler olay yerine girebildi. Elçi'nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare'nin yanında onlarca delil numarasının bulunduğu görüldü. Diyarbakır Baro Başkanı'nın vurularak düştüğü yerde yani minarenin ayaklarının yanında çok sayıda önemli delilin olduğu görüldü. Toplanması gereken kurşun çekirdekleri ile boş kovanların olay yerinde hala durması, kan izlerinin hala yerde olması dikkat çekti.


AYNI SOKAKTA PKK'LILAR NÖBET TUTUYOR

Bu arada Dört Ayaklı Minare (Yenikapı) Sokağı'nda, minarenin yaklaşık 40 metre aşağısında PKK'nın gençlik yapılanması olduğu belirtilen YDG-H'liler nöbet tutmaya devam ediyor. Sokakta set oluşturan yüzü kapalı YDG-H'liler, bölgeye gelen basın mensuplarının kendilerine yaklaşmasına izin vermiyor.


TAHRİBAT ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla bölgede oluşan tahribat gün yüzüne çıktı.

İlçe halkının can ve mal güvenliğinin temin edilmesi için 28 Kasım'da Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla, esnafın bir bölümü iş yerini açtı.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede bazı ev, iş yeri ve araçlarda kurşun izlerine rastlanırken, teröristlerce atılan roketatar mermisinin isabet ettiği dükkanların kullanılamaz hale geldiği görüldü. Söz konusu dükkanlarda hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Tahir Elçi\'nin Öldürüldüğü Yerde Savcılara Yine Ateş Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahir Elçi'nin Öldürüldüğü Yerde Savcılara Yine Ateş Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Şarafeddin: Bunu da mı devlet yaptı !!! Azıcık akıl sahibi olun 20 7 Yanıtla
  • hop dedik: Bunu polis bilinçli yapıyor biz tc nin oyunlarını biliyoruz bu zulüm devleti adalet çıkmaz bu devleten onun için dirki hep isyandayiz 5 18 Yanıtla
  • osmaniye hdp: lavuklar pkk ya laf atacagina kendini duzelt bedduaci mahluk 4 12 Yanıtla
  • Seda_42: Mahalle bosaltilmali karşı geleni vurun gitsin bnde elciyi öldüren o evlerde 11 5 Yanıtla
  • Hasan bey: Eğer pkk yapmadiysa neden delillerin toplanmasına müsade etmiyor dersiniz? 11 5 Yanıtla
  • cöpcü: yakaladiginiz pkk,lilari dosdogru suudi arabistana verin,onlarin cellatlari sokakta hallediyorlar. 12 4 Yanıtla
  • chp hdp: Kesin polis yaptı demi tahirde ekmek almaya gitmişti o koşanda pırıl pırıl fırıncı çırağı demi 12 1 Yanıtla
  • sefo: bütün kürtlere burdan sesleniyorum silahlanın savaşarak ölmek daha onurludur 6 6 Yanıtla
  • Beyaz toroslar: Bu toroslar halaa niye gitmedi anlamadık akp hükümetinin başarıları saymakla bitmiyor..ama yol yaptı adamlar güle güle kullanın. 4 8 Yanıtla
  • polis: yetki verin dümdüz edelim 6 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement