Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDK eş sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün konuşmaları - HDK Eş Sözcüsü Tuncel: "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır" Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır" dedi.

28.11.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDK eş sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün konuşmaları - HDK Eş Sözcüsü Tuncel: "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır" Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır" dedi. HDK eş sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Taksim'deki Cezayir Restoran'da, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin terör saldırısında hayatını kaybetmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.Tuncel, Hükümet'ten, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve faillerin yargı önüne çıkarılmasını beklediklerini söyledi. Bu kurşunun hedefinde sadece Tahir Elçi'nin olmadığını ifade eden Tuncel, "Bu olayı, Tahir Elçi gibi düşünen, Türkiye'de demokrasiden, özgürlükten yana olanlara verilmiş bir gözdağı olarak görmek gerekiyor" diye konuştu. Tuncel, Tahir Elçi'nin insan hakları savunucusu olduğunu aktararak, "Ortaya çıkarılması gereken o kadar çok olay birikti ki artık bir tane daha buna eklenmesin ve bu bir başlangıç olsun. Savaşın, çatışmanın kazananı yoktur, barış herkese kazandırır" ifadelerini kullandı. - Ertuğrul Kürkçü Ertuğrul Kürkçü de Elçi'nin ölümü dolayısıyla son derece üzgün olduklarını belirterek, başsağlığı diledi. "Tahir Elçi'nin önce hedefe konulduğunu, kötülendiğini, itibarsızlaştırılması için elden gelen yapıldıktan sonra yargı süreci başlatıldığını, ardından da hayatına son verildiğini" savunan Kürkçü, "Tahir Elçi, göze batan ve çarpıcı görüşleri olan ve bunları çekinmeden ifade eden bütün muhaliflerin başına gelenle cezalandırıldı" diye konuştu. Olayın "çatışma süsü verilmiş bir suikast" olduğunu öne süren ve bu sonuca, görgü tanıklarının aktardığı bilgilerden yola çıkarak ulaştıklarını kaydeden Kürkçü, " Diyarbakır Valiliği'nin olayın hemen ardından yaptığı açıklamaların mutlak hakikatle çatıştığını görmekten de üzgünüz" dedi. Elçi'nin, karşılıklı açılan ateşten değil doğrudan hedef alan bir kişi tarafından öldürüldüğünü öne süren Kürkçü, "Bunun dışındakilerin hepsi suikastin gerçekleştiği sahneye ait yan görüntülerdir. Tabii ki bir polis memurunun hayatını kaybetmiş olması da en az Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesi kadar üzücü ve elimdir, buna şüphe yok ama bu polisin bir suikastin hedefi olmadığını biliyoruz" şeklinde konuştu. Kürkçü, Diyarbakır Barosu'yla birlikte bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Ertuğrul Kürkçü, Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin doğru olmadığını da savundu.

Diyarbakır\'daki Terör Saldırısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement