Diyarbakır'daki Uçak Kazasında Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Uçak Kazasında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Diyarbakır'da 12 yıl önce 75 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenler anıldı.

08.01.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 8 Ocak 2003'te, 75 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenler anıldı.

Kazada ölenlerin yakınları, kazanın 12'nci yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır Havaalimanı önüne, üzerinde "Ercan Demirkol ve 75 İnsanın Anısına" yazılı siyah çelenk ve karanfil bıraktı.

Kazada oğlu Berat, gelini Rojda ve 2 yaşındaki torunu Helin'i kaybeden Eyüp Kıran, yaptığı açıklamada, dünyanın birçok ülkesinde uçak kazasının meydana geldiğini ve çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini anlattı.

"Bu acıyı hep hatırlayacağız"

Diyarbakır'da 12 yıl önce bu acıyı yaşadıklarını, uçak kazasında 75 insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Kıran, çok sayıda ailenin evlatlarını bu kazada yitirdiğini belirtti.

"Yalnız kaldığımda kendimi tutamıyorum. Yaşadıklarımız hiç aklımızdan çıkmıyor. Bu acıyı hep hatırlayacağız" diyen Kıran, kazada yitirilen canları anmak için toplandıklarını dile getirdi.

Kıran, anma etkinliği ile aynı zamanda gelecekte bu tür olayların olmamasına dikkati çekmek istediklerini vurguladı.

Kazada oğlu Ercan Demirkol'u kaybeden Süleyman Demirkol da acılarının dinmeyeceğini kaydetti.

"Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesidir"

"Burada hak, hukuk ve adalet işlememiştir. Bu nedenle acımızı sürekli dile getiriyoruz" ifadelerini kullanan Demirkol, şöyle konuştu:

" Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili dava, 29'uncu duruşmada sonuçlandı. Sanıklardan 8'ine 11 yıl 8 ay ile 1 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezası verildi. Diyarbakır'da hukuk ayrı işlemiştir, Isparta'da hukuk ayrı işlemiştir. Niye hukuk Isparta'da işliyor da Diyarbakır'da işlemiyor? Bunun takdirini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bırakıyorum. THY malulen emekli edilmiş bir pilotu işe almış, bu pilot 75 insanın hayatına sebep olmuş, bizi de acılı bırakmıştır."

Davaya takipsizlik kararı verilmesi nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurduklarını, davanın kabul edildiğini aktaran Demirkol, "Acımızla baş başa bırakıldık. Bu dava ile ilgili hak, hukuk, adalet işlememiştir" diye konuştu.

Demirkol, "Dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ölenlerin anısına bir park yaptıracağı sözünü vermişti. Ancak bu söz yerine getirilmedi. Tek isteğimiz adaletin tecelli etmesidir" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Uçak Kazasında Hayatını Kaybedenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement