Diyarbakır Dbp Eş Başkanı Ayna, "Ağrı'da 2. Silvan Yapılmak İstendi, Ölüme Gönderilen Askerleri... - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Dbp Eş Başkanı Ayna, "Ağrı'da 2. Silvan Yapılmak İstendi, Ölüme Gönderilen Askerleri...

Diyarbakır Dbp Eş Başkanı Ayna, "Ağrı\'da 2. Silvan Yapılmak İstendi, Ölüme Gönderilen Askerleri...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, dün Ağrı'da yaşanan çatışma ile ikinci bir Silvan olayı yaratılmak istendiğini ileri sürerek, "Videolarını paylaşacağız, 15 asker orada pusuyu konuyor, bilinçli olarak yürütülen operasyonda pusuya konuyor, katledilsinler diye, öldürülsünler diye ölsünler diye gönderiliyor.

12.04.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, dün Ağrı'da yaşanan çatışma ile ikinci bir Silvan olayı yaratılmak istendiğini ileri sürerek, "Videolarını paylaşacağız, 15 asker orada pusuyu konuyor, bilinçli olarak yürütülen operasyonda pusuya konuyor, katledilsinler diye, öldürülsünler diye ölsünler diye gönderiliyor. Halk, o 15 askeri ölümden kurtardı" dedi.

Diyarbakır'da partisinin siyaset akademisini bitirenlere sertifikalarını veren DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, daha sonra basın mensuplarına Ağrı'da dün yaşanan çatışma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayna, Ağrı'da ne olduğunu, ne planlandığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin net bir şekilde ifade ettiğini belirterek, "Ağrı'da büyük bir ihtimal ile Cumhurbaşkanının talimatı ile bir askeri operasyon gerçekleşti, yapılan şey bir askeri operasyondur. Çünkü, daha hiç kimse bilgi alamazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 25 gerillanın olduğunu, askeri operasyon yapıldığını hepsini açık, açık, saniye, saniye anlattı. Bu anlaşılıyor ki öncesinden, planlanmış, programlanmış bir durum"dedi. DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, söz konusu bölgede HDP ile DBP'nin fidan dikim etkinliği olduğunu, doğal olarak HDP'nin adayları da katılacağının bilindiğini ifade ederek, "Valinin 'adaylara oy isteyecekler' talimatı sorgulanmalıdır. Zaten etkinlik HDP'nin, etkinliği gelecek kişiler HDP'li ve adaylar HDP'li. O zaman İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan katılacağı etkinlikte de 'AKP'nin propagandası yapılacak' diye Valilik oraya da asker yığsın. AKP'nin adaylarının katılacağı programları da Valilik yasaklasın ve askeri operasyon düzenlesin"dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEYE DÖNÜK OPERASYONDUR"

Emine Ayna, yaşanan olayda bir sivil yaşamını yitirdiğini ancak şimdiye kadar bazı basın yayın organları dışında hiç bir basın kuruluşunun bununla ilgili tek cümle yazamadığını da ifade ederek, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu bile tek başına ne kadar merkezi bir operasyon olduğunu gösteriyor. Vali hazırlık yapıyor, askerleri oraya yığıyor, Cumhurbaşkanı Sakarya'dan duyurusunu yapıyor, bu çok bariz bir şey ki Çözüm sürecini sabote etmeye dönük, bölge halkını provoke etmeye dönük, provoke ederek seçimde gelişebilecek bir başarının önünü almaya dönük bir operasyondur"dedi. Ellerinde olay ile ilgili video kayıtları olduğunu ve bunu yakında basın ile paylaşacaklarını da söyleyen DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 ASKER ÖLÜME GÖNDERİLDİ, 2. SİLVAN YAPILMAK İSTENDİ"

"15 asker orada pusuyu konuyor, bilinçli olarak yürütülen operasyonda pusuya konuyor. Katledilsinler diye, öldürülsünler diye ölsünler diye gönderiliyor. Öldürülsünler, çatışsınlar orada ölsünler diye gönderiliyor. Bunun arkasından işte bugün Erdoğan çıkıp PKK 15 askeri öldürdü diyebilmek için askeri operasyonu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 askeri oraya ölüme gönderdi. Bakın Silvan'ın aynısıdır. Silvan'da PKK eylem yapmadı, asker operasyon yaptı o operasyonda askerler öldü. Ağrıda da bu planlandı. PKK'nin eylemi değil orada, PKK kendini savundu orada. Gerilla kendini savundu, orada askerler gelmiş ateş ediyor, kendini savundu ama eylem yapmadı. Ama 15 asker oraya ölümü gönderildi. Ne yapılmak isteniyor, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sormak gerekir. Ben bugün Kürtleri değil, tüm Türkiyeli halkları sokağa çağırıyorum, Türkiyeli halkları. Türk halkını çağırıyordum, asker annelerini çağırıyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etmeye çağırıyorum. 'Sen çocuklarımızı neden ateşkes sürecinde sağa sola operasyon ile ölümü gönderiyorsun' demeye çağırıyorum. Seslerini yükseltsinler, yeter artık desinler. Yeter artık savaştan, silahtan geçindin desinler."

"SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SEÇİM OLMAZ"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın olay ile ilgili yaptığı, "Silahların gölgesinde seçim olmaz" sözlerini de hatırlatan DBP Eş Başkanı Ayna, "Evet, silahların gölgesinde seçim olmaz. Sen niye HDP'nin fidan dikme etkinliğine askeri yığınak yığıyorsun. Bu silahların gölgesinde bir seçimdir. Genelkurmayın ordusunun silahlarının gölgesinde Erdoğan'ın ordusunun silahlarının gölgesinde bir seçim oldu. Gölge yapan ve öldüren silahlar Genelkurmayın silahlarıdır. Canlı kalkan olarak oraya girmek isteyenler engellendi, tarladan sağdan solda 20-25 insan kendi iradeleri ile canlarını ortaya koyarak o alana girdi. O alanda ölümü terk edilen, askerin, genelkurmayın gönderdiği 8'i yaralı olan 15 askeri oradan halk çıkardı. Halk o 15 askeri ölümden kurtardı. Türkiye halkları alanlara çıkıp Ağrı halkına teşekkür etmelidir. ve bu uğurda ölmüştür. Cezmi Budak adlı yönetici arkadaşımız bu uğurda öldü. Türkiyeli halklar bunun kıymetini bilmelidir, Türkiyeli halklar öyle bir uçurumun eşiğine getirilmiş ti ki buradaki Kürt halkı Türkiyeli halkı kurtardı. Mesele sadece oradaki 8 yaralının halk tarafından kurtarılması değildir. Bunun hem siyasi mesajları iyi okunması hem de insani yönü ile görülebilmelidir. Buruda AKP'nin ve Cumhurbaşkanının ne yapmayı planladığı tamamen açığa çıkmıştır. Buruda basına iş düşüyor"diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Dbp Eş Başkanı Ayna, 'Ağrı'da 2. Silvan Yapılmak İstendi, Ölüme Gönderilen Askerleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement